2016. október 27., csütörtök

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Ne engedj a Sátán hazugságainak

..Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne
igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.,, 

(János 8:44)

Soha ne várd el, hogy az ördög az igazat fogja mondani neked bármivel kapcsolatban is. A Biblia azt mondja róla, hogy hazugságokat szól, mert nincs benne igazmondás. Képzeld el, hogy olyan gondolatokat próbál az elmédbe helyezni, hogy, valójában újjá sem születtél, vagy soha nem leszel igazi, komoly keresztény. Ezek nem ragadhatják meg a figyelmedet, mert ezek az ördög hazugságai.

Emlékezz arra, hogy mit tett Jézussal: Isten szólt a mennyből Jézushoz, amikor megkeresztelkedett: “Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm” (Máté 3:17). Isten hallható hangon szólt, Jézus és keresztelő János is, az angyalok és az összes démon is hallotta. Majd a sátán ezt mondta Jézusnak: “... Ha Isten fia vagy, mondd, hogy e kövek változzanak kenyerekké” (Máté 4:3).

A sátán kétségbe vonta, amit Isten mondott Jézusról a Máté 3:17-ben.

Hasonló dolog történt Mózes első könyvében is. Isten arra utasította Ádámot, hogy gondozza és művelje az Éden kertjét, és a kert összes fájáról ehet, csak a jó és gonosz tudásának fájáról nem. A sátán azonban becsapta Évát, aki evett a jó és gonosz tudásának a fája gyümölcséből. A sátán ezt mondta neki: “Hanem tudja az Isten, hogy amely napon esztek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói” (1 Mózes 3:5).
A sátán tudta, hogy Isten mit mondott Ádámnak, de kétségbe vonta Isten utasítását. Ilyen ő, mindig
az ellen beszél, amit Isten mondott rólad és neked.
Megkérdezheti tőled: “Ha valóban újjászülettél, akkor ezt miért nem érzed?” Ilyenkor azt kérdőjelezi
meg, amit Isten az Efézus 2:8-ban mondott: “Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem
tőletek van: Isten ajándéka ez.” Az üdvösséged nem az érzelmeiden alapszik, ezért ne engedj a sátán
hazugságainak. A sátán mindig azt fogja mondani Neked, hogy nem vagy igaz, egészséges, és nem vagy Isten gyermeke, de ne hallgass a hazugságaira. Állj ellene Isten Igéjével, és elfut Tőled.

Megvallás:


Nem vagyok tudatlan a Sátán eszközeivel kapcsolatban.
Erősen megállok Isten Igéjében, megigazultságban, győzelemben és szeretetben gyönyörködöm az Úrban. Halleluja.

További tanulmányok:

Jelenések 12:9-10;
És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének. És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

1 Péter 5:8-9;
Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen: A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.

1 éves Biblia olvasási terv: 2 Timótheus 2:1-26; Jeremiás 19-22;
2 éves Biblia olvasási terv: Zsidók 13:1-25; Ezékiel 25-26;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése