2016. október 31., hétfő

MAI IGE - Bob Gass írásaiból- Szabadulj meg a te Izmaeledtõl!

Ûzd el a rabszolganõt és a fiát..." (Galata 4:30)

Izmael azért született, mert Ábrahám megpróbálta siettetni Isten tervét, és emberi erõfeszítés által akarta beteljesíteni. Te is ezt teszed? Mindannyiunknak megvannak a magunk Izmaelei": egy jó ötlet, ami azonban nem Isten ötlete, és csak bonyolítja az életedet. Azt mondod: De hiszen Isten Izmaelt is szerette!" Igaz, és meg is áldotta (ld. 1Mózes 17:20). Ugyanakkor Isten azt mondta, hogy az Õ tervét csakis Izsák által teljesíti be. Amikor le akarod elõzni Istent, vagy megpróbálod helyettesíteni az Õ akaratát a te akaratoddal, akkor nem csak magadnak okozol szenvedést, de a szeretteidnek is. Lelki értelemben szólva, amikor Isten azt mondja neked: Ûzd el a rabszolganõt és a fiát", ezzel azt mondja: Ideje lerendezni a múltat, és tiszta lappal kezdeni." Figyelj meg még valamit ebben a történetben: ahogy Izmael és Izsák, néha a te csodád és a te hibád is növekedhet együtt, egy fedél alatt. Elõfordulhat, hogy egy területen nagyon rosszul mennek a dolgok, más területen viszont jól. 
Ma lehet, hogy azt mondja neked Isten: Meg kell szabadulnod ezektõl a dolgoktól, mert én más sorsot terveztem számodra." Fájdalmas elengedni olyan dolgokat, amiket testünk teremtett, de nincs más választásunk. Íme, az elõtted álló lehetõségek: ha az õ kérlelésük irányít, elveszíted azt a nagyszerû dolgot, amit Isten tartogat számodra; vagy mondhatod azt: Bármennyire is szeretlek, Istent jobban szeretem." Ha hajlandó vagy arra, hogy lemondj valamirõl, amit szeretsz, mert Istent jobban szereted, ezt hívják a dicsõítés áldozatának" (ld. Zsidók 13:15). 
Amikor ezt felajánlod Istennek, akkor kerülsz abba a helyzetbe, ahol már fogadni tudod életedre szóló áldásainak teljességét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése