2016. október 29., szombat

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Öltözd fel az alázatosságot!

,,Hasonlatosképpen ti ifjabbak engedelmeskedjetek a véneknek: mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel, mert az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ád ,,

(1 Péter 5:5).

Amint tanulmányozod Isten Igéjét, felfedezed azt a fajta életet, amit Isten tervezett számodra, és azt is, hogy hogyan élheted azt.
Isten elküldte Jézust a világba, hogy tökéletes példát mutasson. Hogyan élt Jézus? Felöltözte az alázatosságot. A Bibliában azt olvashatjuk, hogy: “...megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt...” (Filippi 2:8-9).

Figyeld meg az aláhúzott részt a fenti igeversben. Ebből az látszik, hogy ha megalázod magad, akkor Isten felemel. Nem kell próbálkoznod vagy küszködnöd, hogy magadat felemeld, csak légy
alázatos. Az igazi alázat abban áll, hogy aláveted magad Isten Igéje tekintélyének, befolyásának és hatásának. Az igazi alázat az, amikor befogadod Isten Igéjét a szívedbe, és az alapján cselekszel, és határozottan változtatsz a jellemeden és a hozzáállásodon az Ige által.

Ha például részt veszel egy gyülekezeti alkalmon, és hallgatod Isten Igéjét, akkor hogyan reagálsz rá? Befogadod a szívedbe, vagy arra gondolsz, hogy ezt annak a személynek kellene hallania, aki megbántott Téged? Ne légy ilyen, az alázat jele az, hogy mindig befogadod az Igét saját magadra nézve, hogy az megváltoztassa az életed dicsőségről dicsőségre.

Légy olyan alázatos, mint Krisztus, és azok az emberek Isten Igéjéből, akik a szívük kiváló alázatosságában jártak. Dávid egy jó példa erre. Még akkor is, amikor Saul halálra kereste őt, és lehetősége adódótt volna, hogy ezt megbosszulja, Dávid az Igét cselekedte. Azt mondta: “Oltalmazzon meg engem az ÚR attól, hogy ily dolgot cselekedjem az én urammal, az Úrnak felkentjével, hogy kezemet felemeljem ellene, mert az ÚRNAK felkentje ő” (1 Sámuel 24:7).

Nem csoda, hogy Isten azt mondta Dávidról, hogy a szíve szerint való ember (Apcsel 13:22). Milyen megtiszteltetés, ha a mindenható Isten ezt mondja valakiről! Kerüld ki az életedben a büszkeséget és az arroganciát. Öltözd fel az alázatosságot és biztosra veheted, hogy Isten előléptet és felemel Téged.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy a mai napon is tanítasz
a beszédedre, és megmutatod az alázat mibenlétét, ezt a
dicsőséges tulajdonságot, ami vonzza az isteni jóindulatod és
előléptetésed. Szeretetben és az Igének való alávetettségben
járok a mai napon. Ámen.

További tanulmányok:

Példabeszédek 29:23;
Az embernek kevélysége megalázza őt; az alázatos pedig tisztességet nyer.

Jakab 4:6
De majd nagyobb kegyelmet ád; ezért mondja: Az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése