2016. október 31., hétfő

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Növekedj folyamatosan Isten Igéje által!

Mert mindaz, aki tejjel él, járatlan az igazságnak beszédiben, mivelhogy kiskorú (Zsidó 5:13)




A Zsidó 5:12-ben azt olvashatjuk, hogy: “Mert noha ez idő szerint tanítóknak kellene lennetek, ismét arra van szükségetek, hogy az Isten beszédeinek kezdő elemeire tanítson valaki titeket; és olyanok lettetek, akiknek tejre van szükségetek és nem kemény eledelre.” Ahhoz, hogy szellemileg felnőj, Isten Igéjével kell
táplálkoznod, mert az Ige csakugyan szellemi eledel (János 6:55). Ezt az 1 Péter 2:2 is megerősíti: “Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek.”

Volt idő, amikor kisgyermekként tejen éltél, majd elérted azt a fejlődési szakaszt, ahol már nem a tej volt a táplálékod egyedüli forrása. Ugyanígy van Isten Igéjével. A Ige hamisítatlan tejével kezded (az egyszerű igazsággal), azonban nem maradsz ezen a
szinten, hanem eljutsz az Ige kemény eledeléhez. A kemény eledel a nagykorúak számára adatott, akik érettségre jutottak Krisztusban (Zsidó 5:14).

Például, egy szellemi csecsemőnek mondhatod, hogy: “Isten meg fog gyógyítani,” mivel még nem jártas az Igében. Egy szellemileg érett ember azonban tudja, hogy isteni egészségben él, és nem kell Istenre “várnia”, hogy meggyógyítsa.

Tudja, hogy hogyan használja Isten Igéjét, hogy hogyan éljen az Igében. Arra használja az Igét,hogy győzedelmeskedjen a körülményei felett, és felülkerekedjen a viszontagságokon.

Válj éretté a Szellem és Isten Királyságának a dolgaiban! Isten ezt gondolta felőled.
Az Efézus 4:13-14-ben azt mondja, hogy: “Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére...”

Az igazi szellemi érettség aláveti magát annak, hogy Isten Igéje kiképezze, és az érzelmei fölött él. Ha valaki szellemi csecsemő marad, akkor becsapja önmagát, és nem élvezi annak a teljességét, ami Krisztusban az övé.

A Bibliában az áll, hogy “...ameddig az örökös kiskorú, semmiben sem különbözik a szolgától, jóllehet ura mindennek” (Galata 4:1). Ez egyszerűen azt jelenti, hogy amíg valaki szellemileg kiskorú, addig nem járhat az örökségében, nem élhet
azokkal a jogokkal és privilégiumokkal, amelyekkel Krisztusban rendelkezik. Növekedj tehát az Igében és az Ige által, és élvezd Krisztus legnagyobb áldásait és kincseit!

Ima
Drága Atyám, köszönöm Igédet, amely hatásosan dolgozik
bennem ,kitűnőséget és dicsőséget produkálva az életemben.
Győztes életet élek az Ige által, körülményeim összhangba
kerülnek céljaiddal és azzal, amit számomra rendeltettél.
Jézus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése