2016. október 31., hétfő

Az én életem ma: MÉRTÉKLETESSÉG ÉS TÜRELEM

Növekedés a bölcsességben 

„A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek, minden fogyatkozás nélkül.”
(Jakab apostol levele 1,4)



„A tudományhoz adjatok mértékletességet.” Ez a harmadik lépés a jellem tökéletesítésének útján. Mindenütt mértéktelenség és kicsapongás uralkodik, ami romlottsághoz vezet. A Föld lakosainak testi, erkölcsi és szellemi ereje csökken a telhetetlenség következtében, a rossz szokások miatt. Az étvágy, a külsőségek magasztalása és a szenvedélyek a tömegeket a legnagyobb túlzásokba viszik. Isten népének a világgal ellentétesen kell eljárnia. Fel kell vennünk a harcot a bűnös szokásokkal szemben, tagadjuk meg étvágyunkat, és fékezzük meg természetünket! Tanulmányozzuk a Szentírást, és szokásainkat hozzuk összhangba Jézus Krisztus tanításaival!
„A mértékletességhez adjatok türelmet.” A mértékletesség szükségessége azonnal nyilvánvalóvá lesz, amikor igyekszünk megtenni ezt a lépést. Egy mértéktelen ember számára majdnem lehetetlen, hogy türelmes legyen.
A türelem olyan növény, amely gondos ápolás mellett gyorsan növekszik. Ha alaposan megismertük magunkat, és Istentől kérünk segítséget szilárd elhatározásunkhoz, akkor győzhetünk, tökéletessé lehetünk mindenben, és sohasem fogunk ingadozni.
A türelem a béke és szeretet balzsamával ajándékozza meg a családot. A türelem összefogásra törekszik a gyülekezetben, a családban és a társadalomban. Erre a kegyelmi ajándékra nagy szükségünk van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése