2016. október 22., szombat

Joyce Meyer- A fejedben kell megnyerned a csatát!

A gondolatoknak erejük van, és Példabeszédek könyvének írója szerint teremtő erővel is bírnak „ahogyan az ember szívében gondolkodik olyan ő” Példabeszédek 23:27 -




Nem lehetünk pozitívak és elégedettek, ha az elménk negatív. Lehet, hogy a múltbeli helytelen berögződéseink miatt van tele a fejünk negatív gondolatokkal, de ezen ma változtathatunk.
Ha a negatív gondolkodásmóddal küzdünk, akkor nagyon fontos megértenünk, hogy az életünk nem fog addig változni, amíg a gondolkodásunk nem változik. A megújult, Isten szerint való gondolkodás elkerülhetetlen a változáshoz. A Biblia azt tanítja, hogy Isten szeret minket, de előfordult már veled, hogy erőlködnöd kellett, hogy ezt elhidd? Megtanultam, hogy soha nem fogjuk megtapasztalni Isten szeretetének a mélységét, ha nem tanulmányozzuk az Ő igéjét. Istennek az a vágya, hogy az Ő szeretete hatalmas erő legyen az életünkben, ami még a legnagyobb nehézségeken is képes átvinni bennünket.
Gondolkozz azon, hogy min szoktál gondolkodni.
A Biblia részletes útmutatást ad arra nézve, hogy min kellene gondolkodnunk. Például a Filippi 4:8 azt mondja, hogy azon gondolkodjunk, ami felépít minket és ne azon, ami lerombol:
Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek! (Filippi 4,8– Egyszerű fordítás)
Ha hívő vagy, akkor bizonyára szoktak lenni Isten Igéjére épülő gondolatok a fejedben. De csak gondold át a következőt: szoktad ezeket a gondolatokat negatív gondolatokkal, vagy véletlenszerű gondolatokkal vegyíteni? Életem jelentős részében, azon gondolkodtam, ami éppen eszembe jutott. Ezeknek nagy része vagy a gonosz hazugsága volt, vagy egyszerűen sületlenségek. Az ördög uralta az életem, mert hagytam, hogy ő uralja a gondolataimat.
A Márk 4:24-ben Jézus arról beszél, hogy minél többet gondolkodunk Isten Igéjén, annál nagyobb lesz az erőnk és képességünk, hogy aszerint éljünk.
Vigyázzatok, hogy mit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek, sőt ráadást is adnak. (Márk4,24)
Minél többet hallgatod és olvasod az Igét, annál inkább megnyílik számodra, egyre jobban megérted és a részeddé válik.
A hústestünk lusta, és nem akarja a maga részét megtenni, minden erőfeszítés nélkül akar Istentől elfogadni. De ez nem így működik. Annak a függvényében fogod hasznosítani az Igét, amilyen mértékben hajlandó vagy belefektetni. Arra bátorítalak, hogy határozd el magadban, hogy minden nap tanulmányozod az Igét és gondolkodsz rajta, mert minél jobban magadba szívod, Isten annál inkább meg tud áldani rajta keresztül.
Ne felejtsd, hogy „új teremtés” vagy és nem kell, hogy a régi dolgok és a régi gondolkodásmód határozzák meg az új életedet Krisztusban. Új teremtésként megújult elmével rendelkezel.
Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Korinthus 5,17)
Bármi történik is az életedben, bízz az Úrban, és légy pozitív!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése