2017. augusztus 17., csütörtök

Krisztusi élet: KRISZTUS A MI TÖKÉLETES PÉLDAKÉPÜNK

Képviseljük Krisztust, a tökéletes példaképet„Jézus pedig gyarapodék bölcsességben és testének állapotában, és az Isten és emberek előtt való kedvességben” (Lk 2:52)


Az ember elbukott. Isten képe, amelyre teremtetett, eltorzult benne. Engedetlensége által hajlamai a rossz felé viszik, ereje gyenge, sorsa pedig nem egyéb, mint nyomorúság és gyötrelem. Isten azonban Krisztus által létrehozott egy utat a menekülésre, és mindenkihez szól: „Legyetek hát tökéletesek”.

Célja az, hogy az ember keresse az igazságot, és nemeslelkűség jellemezze, és ebben az esetben Ő győzelmet ad. Elküldte Fiát erre a világra, hogy viselje a bűn büntetését, és hogy megmutassa az embernek, hogyan élhet bűntelenül.
Krisztus a mi példaképünk. Tökéletes példát hagyott ránk gyermekségétől kezdve felnőtt koráig. Lejött a földre, és átment az emberi tapasztalat minden fokozatán. A
 bűn nem talált helyet szívében. Földi életének kezdetétől egészen a végéig folttalanul megőrizte hűségét Isten iránt.

Az Ige azt mondja róla: „A kis gyermek pedig növekedék, és erősödék lélekben, teljesedve bölcsességgel; és az Istennek kegyelme vala ő rajta.” (Lk. 2:40).
 „Jézus pedig gyarapodék bölcsességben és testének állapotjában, és az Isten és emberek előtt való kedvességben” (Lk 2:52)

A Megváltó nem élt saját megelégedésére… Ezen a világon nem volt még háza sem, hanem barátainak jóindulatától függött, akik gondoskodtak róla. Jelenléte azonban a földi mennyországot jelentette. Naponta találkozott próbákkal és kísértésekkel, de nem adta meg magát, és nem bátortalanodott el. Mindig türelmes és vidám volt, a szenvedők pedig úgy fogadták Őt, mint az élet, béke és egészség hírnökét. Életében nem lehetett semmit találni, ami nem lett volna tiszta és nemes…
Isten ígérete így hangzik: „Legyetek szentek, mert Én szent vagyok”. A szentség Isten dicsőségének visszatükrözését jelenti. De ahhoz, hogy visszatükrözzük ezt a dicsőséget, együtt kell működnünk Istennel. Az elmének és szívnek meg kell üresednie mindattól, ami rosszra visz. Őszinte vággyal kell olvasnunk és tanulmányoznunk Istennek Igéjét, hogy lelki erőt nyerjünk belőle. Az Ige mennyből származó kenyér. Akik befogadják, és élik, növekedni fognak Isten erejében. Mindabban, amit Isten tesz értünk, a szentség elérése a cél. Ő kezdettől arra választott ki minket, hogy szentek legyünk. Krisztus kijelenti: „Isten akarata a ti megszentelődésetek”.
Szeretnétek, hogy vágyaitok és hajlamaitok alárendelődjenek Isten akaratának?

Az Üdvözítő életét élni, legyőzni az önző vágyakat, bátran és örömmel betölteni kötelességünket Istennel és embertársainkkal szemben – íme, ezek vezetnek el minket a győzelemre.

Ezek készítenek fel, hogy folt és tisztátalanság nélkül, jellemünknek a Bárány vérében megmosott és megfehérített ruhájában megálljunk Isten ragyogó trónusa előtt.
(Sign of the Times, 1904. március 30.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése