2017. május 23., kedd

Varga László: Isten asztaláról

"Vigadjatok a mi erős Istenünk előtt, ujjongjatok Jákób Istene előtt! Kezdjetek zsoltárba, szólaltassátok meg a dobot, a szép hangú citerát és lantot!"- Zsoltárok 81,1

Senki se higgye el azt a felszínes, olcsó vádat, hogy a keresztyénség szomorúvá, besavanyodottá tesz. Igaz, vannak ilyen szektás vadhajtásai, mint minden komoly eszmének, de az igazi, hiteles keresztyénség élő, lendületes, vidám. Még a börtönben is a hit adott jókedvet, a legszörnyűbb nyomorúságban is mosolyt tudott fakasztani a többiek ajkán is. Az az öröm, hogy Isten szeret minket, nem tűri a szomorúságot. Az élet Isten ajándéka, örömmel kell élni, elfogadni és továbbadni minden szépségét. A jó étel, egy pohár jó bor, egy jó kacagás, a szép zene, a szép tánc, a tiszta szerelem, a költészet gyönyörűsége, a siker, a munka eredménye, mind Isten ajándéka, hálaadással kell és szabad élni vele. Csak az a fontos, hogy minden jót és gyönyörűséget Isten kezéből, az Ő ajándéka képen fogadjunk el, eszközként, erőforrásként arra, hogy Őt szolgáljuk minél több embertársunk, szomorú, csalódott, hinni és bízni még nem tudó embertársunk életében. 
Nehogy mástól raboljuk el ezeket, inkább tudjunk, ha kell, lemondani róluk, hogy másnak is minél több jusson belőle.

Istenem, köszönöm, hogy Te olyan jó vagy. Annyi örömmel ajándékoztál meg életemben. 
Neked köszönöm családomat, lakásomat, kertemet, munkámat és pihenésemet, barátaimat és szórakozásomat, a zene és a kirándulás gyönyörűségét, s még annyi mindent, ami széppé teszi az életemet. Köszönöm, hogy azt akarod, hogy boldog legyek, amit a világnak minden gonoszsága pillanatnyilag legfeljebb megingatni képes, de elvenni tőlem soha nem tud. Segíts, hogy minden parányi örömben a Te jóságodat ismerjem fel, és hozzád vigyenek közelebb! Csak attól őrizz meg, hogy bűnös örömöket keressek, mástól vegyem el a jót, és magamat tegyem gyengébbé vele a szolgálatban! Adj erőt lelkiismeretemnek, hogy mindig jelezze, ha nem a Te akaratod szerint próbálnék örülni, akaratomnak pedig erőt, hogy azonnal meg tudjak állni, ha kell! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése