2023. november 5., vasárnap

TESTVÉREM, ŐRIZD MEG A NYUGALMADAT: NY.U.G.I….!

Az élet futóverseny, hozzáállásunk pedig többé-kevésbé kitartó és állhatatos. 
Néha hatalmas stressznek vagyunk kitéve, amelyet különféle elkötelezettségeink váltanak ki a munkahelyen, a családban, a párkapcsolatban stb. 
Nem mi választottuk, hanem csak sodor minket az ár ebben a versengésben, ahol eredményt kell felmutatni. Előfordulhat, hogy elveszítjük az Istentől kapott békét és örömet.

Testvérem, megtörténik-e veled egyes helyzetekben, hogy elveszted a nyugalmadat…? 
Az Úr emlékeztet hát erre az lényeges és alapvető tudnivalóra: „Csöndességben és reménységben lesz erősségetek.” (Ésaiás 30,15)

Egy egyenesben leadott műsorban testvérünk Christine Piauger élt az alkalommal, hogy megosszon velünk egy egyszerű módszert a stressz levezetéséhez. 
Az eljárás neve az, hogy NY.U.G.I. Könnyű megjegyezni a kezdőbetűk alapján:

• Nyilvántartásba veheted mindazt, ami rendszerint nyomasztóan hat rád, s miután megnevezted és feljegyezted a feszültségeidet, írj oda mindegyik mellé egy szentírási verset, hogy ellensúlyozd! 
Azután valld meg Isten Igéit és ígéreteit azon személyeket és helyzeteket illetően, amelyek kiváltják benned ezt a feszültséget!
• Urald a helyzetedet azáltal, hogy elfogadod. Ez nem azt jelenti, hogy beletörődsz, hanem inkább azt, hogy szembenézel vele. Köszönd meg Istennek azt, amid van, és ne kötődj ahhoz, ami még nem a tied!
• Gabalyodj ki a sérelmeidből, mindabból, ami felőröl és késleltet az utadon… és bocsáss meg!
• Itt és most! A jelenben élj! Az élet értékes, ne rekedj hát ott a múltban és ne nyugtalankodj a holnap miatt! Csak zarándokok vagyunk ezen a földön…! Ha pedig Isten munkálkodik ma a szívedben, nevezetesen a feszült helyzetekben, azáltal is arra akar felkészíteni, hogy mindörökre vele legyél…!

Testvérem, érhetnek ugyan külvilágból jövő feszültségek, nem vagy azonban köteles, hogy magadban tartogasd őket: Szabadulj meg tőlük…!

Arra hívlak, imádkozz velem: „Uram Jézus, köszönöm, hogy emlékeztettél arra, hogy megőrizzem a nyugalmat minden helyzetben. Bocsánatot kérek tőled, hogy olyan gyakran vagyok feszült. Reád bízom magam mostantól fogva. Ámen.”

Használd ezt a módszert, akárhányszor csak érzed, hogy elfog a feszültség…!
Légy áldott…!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése