2017. május 2., kedd

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Elfoglalta Józsué az egész országot... és odaadta Izraelnek örökségül. (Józs 11,23)



Miután megszűnt az átok, amely Ákán bűne miatt volt Izraelen, megkezdődött Józsué győzelmes hadjárata az egész Kánaánon keresztül.
Kritikussá akkor vált a helyzet, amikor az öt emóreus király összefogott a gibeoniták ellen, akik behódoltak Józsuénak. Józsué felkelt a gibeoniták megsegítésére, hirtelen rajtaütött az emóreus-királyok csapatán és megsemmisítette azt.
Az emóreusok példáját követve Jábin királya majdnem minden kanaánita törzset egyesített, hogy megsemmisítő csapást mérjen Józsuéra. Maromnál (11,5) gyülekezett a hadsereg.
Isten azonban ezt mondta Józsuénak: "Ne félj tőlük, mert holnap ilyenkorra mindnyájukat átszúrtan vetem Izrael elé". Józsué meglepetésszerűen ismét rátámadt az egyesített kanaánita csapatra, s egyedülálló győzelmet aratott. Harmincegy legyőzött király és törzs hevert nemsokára lába alatt.
Egész Kánaánt elfoglalták, és Józsué elkezdhette az ígéret földjét kiosztani örökségül.
Ősidők óta beszélnek földi és mennyei Kánaánról.
Az utóbbi a megváltottak hazája. A Jelenések könyve beszél arról, hogy az utolsó időkben a Sátán hatalma és csalása által a föld minden országa összefog, hogy harcoljon Isten népe ellen. Nem kardok és ágyúk harca lesz ez. Szellemi harc lesz elsősorban, amelyben persze e világ urai erőszakot is fognak alkalmazni.
A kicsiny nyáj látszólag reménytelenül elvész.
A döntő pillanatban azonban az Úr Jézus maga lép közbe, legyőzi az Antikrisztust, megjelenésével véget vet a gonosz hatalmának és Övéit az örök hazába, a mennyei Kánaánba vezeti.
Kinek az oldalán leszünk mi ebben a harcban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése