2017. május 2., kedd

Varga László:Isten asztaláról-Ne ártsatok a földnek


"Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, amíg homlokukon pecséttel meg nem jelöljük a mi Istenünk szolgáit. És hallottam a pecséttel megjelöltek számát: száznegyvennégyezer pecséttel megjelölt Izráel fiainak minden törzséből: Júda törzséből tizenkétezer pecséttel megjelölt, Rúben törzséből tizenkétezer..." (Jelenések 7,3-8)

Meg kell ismerkednünk néha azokkal az igékkel is, melyek nehezebben érthetők.
Ahogy januárban is már láttuk, a Jelenések könyve csodálatos szimbólumokra épül. A számszimbólumnál a 3 a tökéletességet jelöli, a 10 a teljességet, a 12 Isten népét. 10x10x10=1000 a teljes tökéletesség számszimbóluma. 12x1000 Isten népének tökéletes teljességét jelenti.
Izráel 12 törzse a keresztyén népek egy-egy ágát jelképezik. A kis kihalt törzsek és a megmaradt nagyok egyformán a tizenkétezres számot kapják, mind egyenrangúak. Mintha azt mondanánk: " A magyar reformátusokból az Istenben hívők tökéletes teljessége. A német katolikusokból az Istenben hívők tökéletes teljessége stb." A 12x12.000=144.000 Krisztusnak "a világ kezdetétől a világ végezetéig, az egész emberiségből, Szentlelke és igéje által örök életre elválasztott serege."A következő szakasz (7,9-17) meg is magyarázza: "Íme nagy sokaság volt ott, amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből...", és elmondja jövendő sorsukat.
Olvassuk el ezt részt is! Vajon tagja vagy-e ennek a hatalmas seregnek?


Uram, köszönöm, hogy Szentlelked engem is hív a Krisztussal való közösségre! Nem vagyok magamra hagyva, olyan jó Krisztus végtelen seregének tagja, minden megváltottjának testvére lenni. Add, hogy sok kísértésemben mindig magam mellett tudjam szeretetedet és egyházad, szeretteid sokaságát, s képes legyek ahhoz méltóan élni és szolgálni. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése