2016. május 18., szerda

Pásztor Chris-JÉZUS

"Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem." (Galata levél 2:20



Pásztor Chris-

Jézus Krisztusba vetett hit azt jelenti, hogy többé nem a magad számára élsz, hanem az Úrért. A nyitó versben Pál Apostol ezt a kijelentést osztja meg velünk. Ha újjászülettél, megfeszíttettél Krisztussal; meghaltál Krisztusban és az életed már nem a Tiéd, mivel áron vett meg Téged. (1 Korinthus 6:20, 7:23)
A 2 Korinthus 5:14-15 szerint: “Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket, Úgy vélekedvén, hogy ha egy meghalt mindenkiért, tehát mindazok meghaltak; és azért halt meg mindenkiért, hogy a kik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, a ki érettük meghalt és feltámasztatott..” Ez a gondolkodásmód segíteni fog Neked abban, hogy keresztényként helyesen határozd meg a prioritásokat. Kereszténynek lenni többet jelent, mint Isten áldását és a világ minden szépségét élvezni; ez a magadnak való élet. A Márk Evangélium 8:36-37 versszakok szerint “Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért?” Más szavakkal élve, miért akarnál olyan életet élni, amely nem hoz számodra semmit az Úrban?
Ne a világ elvárásai szerint élj, hanem élj az Úrért és kötelezd el magadat az Ő akaratát beteljesíteni az életedben. A Kolossé 3:2 azt mondja: “Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel.”Azok a dolgok, melyek számítanak Neked az életben, összhangban kell lenniük az Evangéliummal. A Galata 6:14-ben Pál Apostol egy igen bátorító megállapítást tesz: “Nékem pedig ne legyen másban dicsekedésem, hanem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, a ki által nékem megfeszíttetett a világ, és én is a világnak.”
Pál Apostolhoz hasonlóan vedd figyelembe, hogy halott vagy az e világ számára; és a világ is halál számodra. Ezért nem magadnak kell élni többé, hanem az Úrért, mert Ő meghalt érted.
Ima
Drága Atyám! Köszönöm, hogy az Igéd kinyilatkoztatása által megértést adtál nekem. A szívem Rád összpontosít; Te vagy a segítségem, erőm és a mindent meghaladó nagy jutalmam. Uram, Benned gyönyörködöm és mindörökké az akaratodat fogom cselekedni, a Jézus nevében! Ámen.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése