2017. május 1., hétfő

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-KRISZTUS ÉL


 A mai napon olvasandó igeszakasz: ApCsel 1,1-5



1 Az első könyvet arról írtam, Teofilusom, amit Jézus tett és tanított kezdettől
2 egészen addig a napig, amelyen felvitetett, miután a Szentlélek által megbízást adott az apostoloknak, akiket kiválasztott.
3 Szenvedése után sok bizonyítékkal meg is mutatta ezeknek, hogy ő él, amikor negyven napon át megjelent előttük, és beszélt az Isten országa dolgairól.
4 Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: "Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem,
5 hogy János vízzel keresztelt, ti pedig nemsokára Szentlélekkel kereszteltettek meg."

"Szenvedése után sok bizonyítékkal meg is mutatta ezeknek, hogy ő él, amikor negyven napon át megjelent előttük." (ApCsel 1,3)

Jézus Krisztus él. Tudjuk ezt, mivel az apostolok találkoztak vele az ő halála után. Ismét és ismét látták őt egy negyven napos időszakon át. Beszéltek vele, megérintették őt, és vele együtt ettek. Sőt, mi több, Jézus tanította őket az Isten országára vonatkozó dolgokra.
A halottakat elfelejtik, előbb vagy utóbb. Az élők azonban keresztezik utainkat. Találkozhatsz az Úrral még ma, mert Jézus él. Az élő Úrral való kapcsolat nem csupán lehetséges, hanem feledhetetlen is. Krisztus él, és ő életet ad. Az ővele való közösség mélyebb és tartósabb, mint bármilyen más kapcsolat.
Van egy kedvelt ének a keresztyének között a következő refrénnel: "Kérdezed, honnan tudom hogy ő él? Ő él az én szívemben." Áldottak azok az emberek, akikben megvan ez az ismeret. Amikor az élő Krisztus életet ad nekünk, tapasztalatból tudjuk, mire gondol az Írás, amikor Krisztust megelevenítő Léleknek nevezi (1Kor 15,45).
Mégsem szabad a feltámadás igazságát szívünk tapasztalatára alapozni. Mindnyájunknak be kell vallanunk, hogy vannak sötét napjaink, amikor úgy látszik, hogy Krisztus halott. Saját szívünk nem a legmegbízhatóbb tanúja annak a ténynek, hogy Krisztus él.
Ha megkérdeznek minket, honnan tudjuk, hogy ő él, azt kell válaszolnunk, elsődlegesen azért tudjuk, mert Jézus megmutatta, hogy él, mégpedig azoknak, akik tudták, hogy meghalt. A megváltás tervében 40 nap azt a célt szolgálta, hogy Krisztus feltámadásának a tanúi előkészüljenek. Ezek a tanúk lettek az egyház alapkövévé.
Nem szabad azt mondanunk, hogy majd azután hiszünk az élő Krisztusban, miután megtapasztaltuk az ő erejét. A sorrend, amit Isten állapított meg, az, hogy előbb hinnünk kell, és azután majd látni fogunk. Ha már elhitted a tanúktól származó híradást, utána meg is fogod tapasztalni, hogy Krisztus él.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése