2017. október 14., szombat

E.W. KENYON- Új teremtés valósága

Részlet az- E.W. KENYON- „Új teremtés valósága” című könyvéből a 72-73-as oldalakról.



A korai gyülekezet az új teremtés valóságában élt. Ők valóban megmutatták, hogy ők az Isten igazsága a Krisztusban. Amikor befogadták az Atya igazi természetét, ez a természet igazzá ( megigazulttá) tette őket. Amikor befogadták az Atya szeretet - természetét, a szeretet fiaivá tette őket. Ezért tudtak minden üldöztetést úgy elszenvedni, hogy közben szerették üldözőiket. Jézus szerette Júdást és szerette azt az embert is, aki szegeket vert az Ő kezeibe és lábaiba. 

Pál szerette azokat az embereket, akik megverték és megkövezték. István, amikor haldoklott, azt mondta: „Atyám, bocsásd meg nekik; nem tudják, mit cselekszenek.” Ez olyan újfajta szeretet volt, amit azelőtt nem ismert a világ. Isten szeretet. Az új teremtés birtokolja az Atya szeretet-természetét. Van azonban még egy másik tulajdonsága Istennek, amiről nem szabad megfeledkeznünk. Megismertük mint szerető Istent, igazságos Istent, szent Istent, de sohasem gondoltunk úgy Őrá, mint a hit Istenére. Pedig kiemelkedő jellemvonása Istennek. Ő hit által teremtette az Univerzumot. Minden, ami létre jött a teremtés- nél, hit által jött létre. Ő csak annyit mondott, „legyen”, és a dolgok meglettek. Isten a hit Istene. Nem kétséges, hogy e könyv minden olvasója vissza fog most emlékezni keresztény életének a kezdetére. Amikor újjászületett, betöltötte őt a szeretet; tele volt akkor a hit szülte buzgósággal. Ha továbbra is a megfelelő tanításban részesült volna, annyira magáévá tudta volna tenni ezt a hit szerinti életet, hogy egész környezetét megrendítette volna. Fontos tudatában lennünk, hogy részeseivé váltunk Isten természetének és hitének. 

Ezt magyarázza ez a rész a Róm.12,3-ban: „Amint Isten adta kinek-kinek a hit mértékét.” Minden ember megkapja az újjászületéskor a hit mértékét. Ez a mérték növekedhet, ahogy használja a hitét. Viszont ez a mai modern oktatás csupán az érzékszerveknek szól, így hatására általában megsemmisül az a hit, amit az ember kap újjászületés során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése