2016. október 10., hétfő

A Valóság Rapszódiája - Chris Oyakhilome pásztor

Krisztus a mi forrásunk és megelégedésünk

Mert enyém az erdő minden vadja, az ezernyi hegy minden állata (Zsolárok 50:10).



A Példabeszédek 13:22-ben az áll, hogy “a bűnös vagyona pedig az igaz számára van eltéve.”
Ez mind szép, de Isten gyermekeként meg kell haladnod ezt a szintet. Neked jobb és magasabb szinten kell élned, mintsem hogy a bűnösök vagyonára várj. Fogd fel, hogy ki vagy Te: Ábrahám magja vagy! Krisztusban kimeríthetetlen forrásokkal és gazdagsággal rendelkezel.
A bűnösök nem tudják, mit jelent hatalmas és nagyszerű dolgokat tenni a Királyság terjedéséért. Ez tény. Azért tévedés várni rájuk. Ne számolj a bűnösök vagyonával, hogy majd megkapod azt. Te a leghatalmasabb uralkodó örököse vagy, élj a Királyság alapelvei szerint. Ez a garanciád egy abszolút bőséges életre.
Értsd meg, hogy az ó szövetségben lévő áldások nem érnek fel az új szövetségben lévőkhöz. Mi az új szövetségben élünk, nem pedig az Ó - ban. Ábrahám magja, és Krisztus örököstársai vagyunk. Minden Krisztusé. Mivel a világ az Övé, így az a miénk is.
Az 1 Korintus 3:21-ben ez áll: “Azért senki se dicsekedjék emberekkel. Mert minden a tiétek.” Miért várnál a bűnösök vagyonára? Nem, te túl nagy vagy ehhez, sőt inkább te és Mennyei Atyád – a világegyetem Fejedelme – partnerek vagytok mások megáldásában, beleértve a bűnösöket is. A Máté 5:45-ben az szerepel, hogy: “...legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak.” Olyanok vagyunk, mint a Mennyei Atyánk: áldás a világunk számára. Soha sem száradunk ki, mert Krisztus a forrásunk és elégséges voltunk.

Megvallás:
Drága Uram, Te vagy az én Pásztorom, ezért soha
sem szűkölködhetem! A bővölködésem fényében járok,
mert Ábrahám magja vagyok. Kibeszélhetetlen gazdagsághoz
van hozzáférésem, mert rácsatlakoztam Isten végtelen ellátására.

További Tanulmányok:
2 Korinthus 9:8 ;
Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok áraszsza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségtek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek,
Zsoltárok 23:1;
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
2 Péter 1:3;
Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és a kegyességre való, Annak megismerése által, a ki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott;
1 éves Biblia olvasási terv: Kolossé 2:6-23; Ésaiás 48-49;
2 éves Biblia olvasási terv: Zsidók 3:1-11 Ezékiel 1-2;





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése