2016. október 22., szombat

Köszöntünk Szent Szellem!- A MEGFELELŐ IDŐ

"Amely egyéb időkben meg nem ismertetett az emberek fiaival úgy,
ahogy most kijelentetett az Ő szent apostolainak és prófétáinak a Lélek által."
 (Efézus 3:5)


Megfigyelted már, hogy Isten pontosan a megfelelő időben nyilatkoztat ki újabb és újabb igazságokat nekünk? Néha visszatekintünk, és hálát adunk Urunknak azért az információért, amit korábban nem fogadtunk volna el, de amikor Ő adta, éppen a megfelelő időben érkezett. John egy autókereskedés alkatrész osztályának főnökeként dolgozott, mikor keresztény lett. Nem sokkal később a cég olyasmire utasította őt, aminek teljesítésével megtörte volna a Tízparancsolatot. Így hát megtagadta a feladat elvégzését, de ez azzal járt, hogy azonnal felmondtak neki, és a vállalati autó nélkül kellett hazamennie. Vajon isten a megfelelő időben hozta John tudomására a Biblia igazságait? Én láttam hazafelé sétálni aznap, amikor kirúgták, és később imádkoztam érte, biztosítva őt arról, hogy Isten meg fogja jutalmazni hitéért. Egy rövid, bár annál nehezebb munkanélküli periódus után John sokkal jobb munkahelyet nyert el, amit a menny áldásának tartott.
"Még ha nem kaptam volna meg az új munkát, akkor is hálás lettem volna a lehetőségért, hogy bizonyságot tehettem az autókereskedésben - vallotta John. Sok munkatársamnak éppen akkor volt szüksége rá.’'
A Szentlélek csak Jézus halála után tudatta, hogy a pogányok akkor is üdvözülhetnek, ha nem lépnek be a zsidó vallási rendszerbe. A kereszténység kezdete előtt egy ilyen tanítást a zsidók egyáltalán nem érthettek volna meg. Sőt, akit nem töltött be a Szentlélek, azok számára ez azóta is rejtély maradt. Az igazság csodálatos kinyilatkoztatása, amit a Lélek adott Pálnak, a többi apostolnak és a prófétáknak, Isten időzítése szerint küldött örömhír volt, amit hirdethettek. Amikor a Szentlélek alkalmat ad a bizonyságtevésre, igen fontos, hogy az Ő vezetését kérd, milyen témákat hozz szóba! Először mindig Jézusról és az Ő szeretetéről beszélj, majd gondosan vedd figyelembe az emberek életkörülményét s azt is, hol tartanak a lelki dolgok vonatkozásában. Én a mai napig nagyon hálás vagyok azért, hogy Isten így bánt velem!
Imádság a mai napra
"Uram, köszönöm neked annak jeleit, hogy egyéni szükségleteik szerint bánsz az emberekkel!"
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése