2016. október 22., szombat

Örömteli mindennapok- A házasság egy szeretet kapcsolat

„Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra” 
1Kor 11,11.

A házasság Isten terve volt.
Elgondolkodtál már valaha azon , hogy Isten miért teremtette előbb a férfit, aztán kicsit később a nőt? Miért nem egyidőben teremtette őket?
Ádám javára cselekedett így. Azt akarta, hogy Ádám ismerje fel, mennyire szüksége van egy nőre az életében.
Az 1Mózes 2,18 azt mondja: „Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”Isten azért alkotta a házasságot, hogy tökéletesítse a jellemünket. A kapcsolatokban tanulhatjuk meg az önzetlenséget és a szeretetet. Ha már házas vagy, semmilyen más kapcsolat nincs nagyobb hatással rád, mint a házasság.
Életed legkülönbözőbb területein szükséged van társakra. Azonban semmi sem hasonlítható a házastársi kapcsolathoz. Egyedül magában foglalja a kapcsolati csoportok mindegyikét.
Az élet célja az, hogy felnőj és rájöjj, hogy nem minden csak rólad szól. Sőt, az igazi boldogság az, amikor saját magadat feladod és önzetlen, szolgáló és szerető szívű emberré válsz. Ezt hívjuk érettségnek.Ha házas vagy, az első számú eszköz, amit Isten a krisztusi jellemed építésére használ, az a házastársad. Hiszen minden nap több száz lehetőséged adódik így arra, hogy ne magadra gondolj, hanem inkább a másikra.

A Biblia azt mondja: "Őszintén szeressetek... Tartsátok meg, ami jó. Legyetek elkötelezettek egymás iránt, mint egy szerető család. Tűnjetek ki az egymás iránti tisztelet kimutatásában."Róma 12:9-10
A szeretet cselekszik ,segitőkész mindenben ,önzetlen , a másik embert helyezi az első helyre.
„A szeretet legyen a legfőbb célotok!”

Forrás: Örömteli mindennapok



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése