2017. január 5., csütörtök

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-ÖRVENDEZZETEK TI ISTEN "BOLONDJAI"!


A mai napon olvasandó igeszakasz: Mt 5,1-12
Amikor meglátta a sokaságot, felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig megszólalt, és így tanította őket: "Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. 10 Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. 11 Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. 12 Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek." 



"Boldogok a lelki szegények, ... akik sírnak, ... a szelídek, ... akik éheznek és szomjaznak az igazságra ..., az

(Mt 5,3-10)

Köztudott, hogy legalább négy milliárd ember él a Földön. Egy milliárd az annyi mint ezerszer millió ember. Elképzelhetetlen szám ez. Mindnyájuknak megvannak a saját reményei, vágyai, célkitűzései.
Van köztünk egy csoport, az emberek előtt ismeretlen, akiket költőink nem énekelnek meg, de akiknek mégis angyalok szolgálnak. Mindenütt megtalálhatók a földkerekségen, és Isten tudja nevüket.
Mi különbözteti meg ezeket a másokkal össze nem téveszthető embereket? Az, hogy ők Istenbe vetették reményüket. Igéjét halálosan komolyan veszik, és remélik, hogy Isten királyi uralma megvalósul e világon. Ezért ők nem ennek a világnak a gyermekeivel tartanak lépést, még ha külsőre nagyon is olyanoknak tűnnek, mint a többiek. Ők lelki értelemben szegények, míg a többiek dicsekszenek képességeikkel, s úgy gondolják, hogy tökéletesen birtokában vannak azoknak.
Ők sírnak, míg mások - úgy tűnik -, táncmulatságot tartanak szüntelen. Ők szelídek, míg a többiek törtetnek. Szívük ég az Isten iránti vágytól. Mindenki más harácsol, amíg az előnyös, de ők nem adják fel a játszmát és nem adják be a derekukat. Állandóan éheznek és szomjaznak Isten igazságára.
A durva énközpontúság közepette ők irgalmasak. Ámbár a bujaság és a házasságtörés ünnepelt szórakozásnak minősül, ők tiszta szívűek maradnak. Amikor a vita kirobban, nem vonulnak védekező állásba, hanem békét teremtenek.
Jézus kiterjeszti föléjük kezét. "Boldogok vagytok. Tietek a mennyek országa".
Bátorság, Istennek népe! Álljatok ellent a világ szorongatásának! Bízzatok kitartóan Istenben! Jézus a ti uratok, nektek adja örökségül az Országot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése