2017. január 30., hétfő

KENNETH COPELAND-Bűnös vagy megigazult?



Ez az a szövetség, melyet kötök velük ama napok után, mondja az Úr. Adom az én törvényemet az ő szíveikbe, és az ő elméjükbe írom be azokat. … És az ő bűneikről és álnokságaikról többé meg nem emlékezem.
– Zsidó 10: 16-17

A Biblia szerint a törvény alatt minden évben fel kellett áldozni egy állatot a bűnök elfedezésére. Ezt az „elfedez” szót az egész Ószövetségben olvashatjuk. Mondok valami izgalmasat: az Újszövetségben sehol nem szerepel.

Egy másik görög szó használatos arra, amit Jézus tett értünk a kereszten. Ez a szó az „eltörlés”. Tudod, mit jelent ez? Azt, hogy nincsen többé bűnprobléma. Jézus megoldotta! Amikor elfogadtad Uradnak, akkor Ő nem csupán elfedezte a bűneidet, hanem megigazított téged, a Szent Szellem által újjáteremtett, és most mint igaz állsz Isten előtt, mintha a bűn soha nem is létezett volna. Sok hívő nem érti ezt a csodálatos igazságot. Te hogy vagy ezzel? Te bűntudatban élsz? Bűnösnek látod magad, vagy Jézus vérével megtisztított embernek? ”Végül is, Copeland testvér, én csak egy öreg bűnös vagyok, aki kegyelemből üdvösséget nyert.” Nem, ez nem igaz. Öreg bűnös voltál, de a kegyelem örökre Isten igazságává tett téged. Most már az Ő alkotása vagy, teremtetvén a Krisztus Jézusban! Ami Istent illeti, a múltad el van felejtve. Meghalt a kereszten.

Gondolkozz el ezen. Hassa át a tudatodat, és kelj fel bátran, fogadd el a bűntől való szabadságot, ami a Krisztus Jézusban a tiéd. Fogadd el a megigazulást, amit csak Isten Báránya tud megadni.

Igei olvasmány: Zsidó 9: 11-26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése