2017. január 29., vasárnap

Dr. Kováts György-MIÉRT IS ÉLÜNK ezen a földön?

Miután megtértél és újjászülettél, miért vagy még a földön? Miért nem visz el az Úr Jézus, rögtön, a mennybe?
Ahogy erről gondolkodtunk korábbi bibliaiskolákon, a következő válaszok születtek:
a./ Mert még van mit formálódnunk. Ahogy a földön élünk, az Úr Jézussal, átformálódunk. Megismerjük Őt, az Igét, és Szent Szelleme által kiformálja bennünk az Ő képét. Dicsőségről-dicsőségre.
b./ Azután van még mit elvégeznünk. Munka van ránk bízva. Van egy jó terv, amit nem tudunk betölteni, napról-napra, ha nem itt vagyunk. Van terv a földi életünkre, életünk idejére nézve. Jó terv, és ez Isten ajándéka a számunkra. Hogyan vennénk át, ha elmennénk innen gyorsan a mennybe?
c./ Hogyan menekülnének meg az emberek, ha nem maradnánk itt? A hit hallásból van, a hallás Isten Igéje által - ki hirdetné az Igét, ha nem lennének itt az Úréi? Ez a fő munkaterületünk: Isten üzenetének továbbadása.
d./ Az a világ, amiben élünk, Isten ellenségének, evilág istenének világa, a gonosz világa. Persze Isten a tulajdonos, a jogos fenntartó, de az ördög a maga képére igyekezett átformálni, (sikerrel), s a benne élő emberek útján mindent, amit csak lehet, elvenni Istentől. Ebben a világban ISTENT KÉPVISELNI önmagában is dicsőséget szerez az Úrnak. Világosságot jelent, az igazság bemutatását, és az Úr Jézus megdicsőítését. Az Egyház az igazság oszlopa és erőssége - ki képviselné a világosságot a sötétségben, és az igazságot, a hazugság világában, ha nem lennénk itt? Kell, hogy itt legyünk, megdicsőítsük az Urat, életünkkel, s azzal, hogy képviseljük az Ő igazságát és világosságát.


És akkor eszembe jut az a barátom, aki sok imádságra, végül, kapott egy nagyszerű munkát egy vidéki városban. A hét három-négy napját tölti ott, "főnökként". Az a dolga, hogy a szalag mellett az emberek jó minőségű, alapos munkát végezzenek. Ő pedig "jó főnök" - úgy ösztönzi a munkatársait, hogy közben nem degradálja le őket, nem bántja, nem fenyegeti, hanem elismeri és biztatja őket. Persze világosan megmondja, kinek mi a feladata, és ezt ellenőrzi is, de mindezt az Úr jelenlétében, Isten szeretetével.

Hát, ez a testvérem, a múlt héten azt mondta a bibliaiskolán: "MÁR HATAN VAGYUNK..." És ez alatt azt értette, hogy az elmúlt, közel három hónapban, amióta itt dolgozik, már hatan ismerték meg az Urat, és kezdtek el bibliatanulmányozásra járni. Mert ő úgy gondolkodik, hogy aki megtér, az tanítványnak tér meg, és ezért kikerülhetetlen, hogy felépítő bibliaiskolában is részt vegyen. A bibliaiskola továbbadókká képzi a frissen megtérteket. Akik látják életét, hallják kedves szavait, és felismerik az Úr Jézus jelenlétét ott, ahol ő megjelenik, reménységet merítenek, és megkeresik a Megváltót.
Hát nem csodálatos?
Ezért élünk a földön - nem?

a./ Átformálódunk.
b./ Elvégezzük a munkát, amit ránk bízott, betöltjük a menny jó tervét ezen a földön.
c./ Mentjük az embereket, ami a legfontosabb munkánk, ameddig itt vagyunk.
d./ És képviseljük Isten igazságát, a világosságot a sötétedő világban, s megdicsőítjük ezzel az Úr Jézust.

És, ha elkezded, egyre többen lesznek, akik végzik veled ezt a munkát.

Légy áldott, ne add fel, ne hagyd félbe, ne mondj le arról, hogy be tudod tölteni, hanem cselekedj. Ne csak tervezz - cselekedj is! Légy áldott, és bátor, s kívánom, lásd meg a gyümölcsöket. A menny munkáját, kedves életedben, s életed által. Ámen.

Ef 2,10. "Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén [Általa] a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk."

Fil 1,9-11. "És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban - jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben, hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó, hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára. Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus [teremt] az Isten dicsőségére és magasztalására."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése