2017. január 30., hétfő

Creflo Dollar- ISTEN HOGYAN SZERET?


1Jn 3,16: Isten úgy szerette (agapeo) ezt a világot, úgy odaszánta magát, annyira oda-kötözte magát ehhez a világhoz - egészen addig, amíg eggyé vált a világgal, felvette a bűnt a kereszten. 


Eggyé vált az önző emberekkel, a szem, a test kívánságával, Jézus eggyé vált a büszke, semmirekellő, önző, bűnös emberekkel. Miért nem akar a világ Vele eggyé válni? Azért mert azt mondják: ha odaszánom magam neki, akkor olyan leszek előbb-utóbb, mint Jézus.

Jézus annyira agapeo (szeret) téged, hogy eggyé akar válni veled. Isten a legodaszántabb, akivel valaha is találkozhatsz, nem tudsz elmenekülni tőle, mert bármit teszel, bármennyire hosszú ideig, ha abbahagyod, az Úr szeretete ott fog várni. Oda van szánva, függetlenül attól, hogy mit csinálsz. Ne engedd, hogy bárki bemagyarázza, hogy Isten elhagyott. Ő mindig akar veled valamit kezdeni, csak tőled függ, hogy te akarod-e ezt. Isten agapeo a világot. Ha hiszel benne, nem veszel el, hanem örök életet nyersz.

Az emberek azt mondják a világosságra, hogy nem kérek belőle, mert a régit nem adom fel, túl jó nekem a régi utam, nem éri meg a világosságot választani. Túl régen teszem, függővé váltam a régi dolgaimtól, ezért nem választom a világosságot. Amikor így teszel, meg fogsz lepődni később. S amikor bizonyos dolgok megtörténnek veled, azt mondod majd: aha, Isten büntet. Micsoda dolog, hogy így büntet engem, miért engedi meg?!

Azt kell figyelembe venned, most van itt az az idő, amikor ha nem veszed figyelembe a világosságot, az ítélet helyére jutsz. Az út a végére ért.

Meglátod az ítéletet egyének, nemzetek, kormányok, helyi gyülekezetek életében. Mind-azokéban, akik azt hiszik, hogy rejtetten élhetik a dolgaikat - de azon az úton nem érhetik el a jó végcélt, és ez nem Isten hibája lesz! A mi oldalunkon van a döntés, hogy elfogadjuk-e a világosságot vagy sem. Az ítélet már eljött, és rajtunk múlik, hogy mit választunk: ha választod inkább a sötétséget, mint a világosságot, akkor jön az ítélet.

Azt mondod, nagyon nehéz időszakaid vannak? Hát persze hogy vannak. Ennek ellenére akadnak olyanok, akik mégsem fordulnak meg. Ez esetben az ítélet idején fogod megtanulni az igazságosságot. Miért van erre szükséged?

Nem egyszerűbb a Bibliát olvasni, és az ige szerint cselekedni?

Gyere, mielőtt bajba kerülsz. Amikor elveszíted a munkádat, családodat, egészségedet - ne akkor gyere. Ne akkor mondd: oké Uram, megfordulok.

Ne várd ezt meg! Itt van a világosság, a fény. Ne kérdezd: miért, amikor már húsz éve a rossz úton mégy. Kérdezed, hogy miért van sötét, miközben a lámpa fel van gyújtva!

Nagyon nagy meglepetés-korban élünk: az útnak egyszer csak vége szakad, és az em-berek elérkeznek a végéhez. Hányszor mentünk saját utunkra, rossz útra, mert nem gondoltuk végig? S utána az Úrhoz mentünk, hogy nem értem Uram!

Pedig csak a rossz úton mentünk. Annak az útnak a végén halál, romlás, anyagi veszteség, életek, gyermekek elvesztése történhet.

Észreveszik a fényt, megkapják a választ, és mégis elfordulnak tőle. Ahelyett, hogy megfordulnál és a jó irányba mennél, találkozol az ítélettel. Ha megtérsz, ha megfordulsz, ítéletként túlcsorduló áldásokkal, meghallgatott imákkal találkozol. Az erőnek és áldásnak a kitöltésével találkozol.

Hiába mondod, hogy nem érted az egészet. A te dolgod annyi, hogy ha rájössz hogy rossz úton vagy - fordulj meg. Ne Istent és ne is az ördögöt vádold. Csakis magadat - a döntés a te kezedben van. Az úton lenni már egy ítélet.

Az ítélet egyedül tőled függ. Nem kell nyelveken imádkoznod, hogy a választ megkapd. Megmondom neked én: ne úgy viselkedj, mint a bolondok, ez nem az az idő. Vagy előfordulhat, hogy a statisztika része leszel. Mert mi az ítélet napjaiban élünk: vagy a jó, vagy a rossz ítélet napjaiban. Én a jó úton akarok haladni.
Megvallás:

Jézus nevében egy minőségi döntést hozok: soha nem utasítom vissza a világosságot. Nem engedem, hogy az életem a rossz ítélet alá essen. Megtérek most, JÉZUSHOZ akarok menni. Én szeretem, agapeo, Istent, és nem a világot. A világosságot, és nem a sötétséget. Ámen.

Horváth Ilona megosztása-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése