2017. január 28., szombat

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-AZ ORSZÁG JELEN VAN


A mai napon olvasandó igeszakasz: Mt 12,22-29
22 Akkor odavittek hozzá egy vak és néma megszállottat, és ő meggyógyította, úgyhogy a néma beszélt és látott. 23 Az egész sokaság elcsodálkozott ezen, és ezt mondta: "Csak nem ez a Dávid Fia?"24 A farizeusok azonban, amikor ezt meghallották, kijelentették: "Ez nem űzheti ki az ördögöket másként, csak Belzebubnak, az ördögök fejedelmének a segítségével." 25 Ő pedig, ismerve gondolataikat, ezt mondta nekik: "Minden ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul, és egyetlen város vagy ház sem maradhat fenn, amely meghasonlik önmagával. 26 Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, meghasonlott önmagával, és akkor hogyan maradhat fenn az országa?27 És ha én Belzebubbal űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok kivel űzik ki? Ezért ők lesznek a ti bíráitok! 28 Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa. 29 Vagy hogyan mehetne be valaki egy erős ember házába, és hogyan rabolhatná el annak javait, ha előbb meg nem kötözi azt az erős embert? Akkor azonban kirabolhatja a házát. 



"Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor már elérkezett hozzátok az Isten országa."

(Mt 12,28)

Az Isten országának az ellentéte nem az ember országa, hanem a Sátán országa. Az emberek vagy az ördög uralmának az áldozatai, vagy pedig Isten országának felszabadítottai.
Volt egy férfi, aki teljesen az ördög markában volt: démonikus volt. Az a tény, hogy nem tudott beszélni és nem is látott, az ördög munkájának az eredménye volt. Ez nem azt jelenti, hogy ahol csak némaság vagy vakság van, ott az ördög felelősségére kell következtetnünk. De azt csakugyan jelenti, hogy mind a betegség, mind az ördögi megszállottság eltűnik, ha Isten országa a maga teljességében eljön.
Ez volt hát az az ember, akit Jézus egészen meggyógyított. Akkor vita támadt arról a hatalomról, amellyel Jézus munkálkodott. Azt a gondolatot, hogy ezt Jézus egy másik ördög erejével tette, el kellett vetni. Sátán nem pusztít el Sátánt. "Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor már elérkezett hozzátok az Isten országa."
Jézusnak ez a kijelentése mérhetetlen fontossággal bír a tekintetben, hogy Isten országa jelentését megértsük. Isten országa nem csupán egy eljövendő valóság, melyre várnunk kell, hanem máris jelen van, ahol csak a Sátán béklyója összetörik. És az az erő, amelyen megtörik a Sátán hatalma, az az erő - Isten Lelke. Ez a Lélek először Jézuson nyugodott meg, és most azoknak adatik, akik hisznek Őbenne.
Ma Jézus Krisztus az Ő követői által munkálkodik az Ő Lelke erejével. A Sátán országa nem állhat ellent ennek az erőnek. Amilyen mértékben a Szentlélek irányítja a mi mostani életünket, olyan mértékben máris eljött Isten országa!
Óriási területek vannak ezen a világon, amelyek úgy látszik a Sátán birodalmához tartoznak.
De az, aki velünk van és általunk munkálkodik, erősebb, mint a Sátán. És Ő nyeri meg a csatát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése