2017. január 5., csütörtök

Andrew Wommack- A keresztények “jele”

“Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” 
(János 13:35)-János 13:31-35.


Ez egy fantasztikus kijelentés Jézustól! A keresztény ember megkülönböztető jellemvonása a kereszténység Feje szerint az, hogy egymást szeretjük. Úgy tűnik, hogy a mai gyülekezet számára ez nem általánosan osztott nézet. Valódi szeretet ápolása más hívők felé a legtöbb keresztény számára nem számít elsődleges szempontnak. Jézus mégis azt mondta, hogy ez az első számú dolog, ami a nem hívők számára megmutatja, hogy Ő valóságos és ma is él.
Krisztus Teste hatalmas pénzeket fektetett be az elveszettek elérésébe. Látványos épületeket építettünk, párnázott székeket tettünk a termeinkbe, légkondicionáltuk a gyülekezeteinket, hogy több embert vonzzunk be. Körbeutaztuk a földet, és hatalmas evangelizációs kampányokat tartottunk. Ennek ellenére az egymás iránti szeretetünk, ami Jézus szerint a legjobban képes Őt megjeleníteni, hiányos, vagy nem is létezik. Vannak matricáink az autóinkon, de a szívünkben nincs szeretet.
Az első századi keresztényeknek nem voltak kazettái, könyvei vagy videói. Nem voltak matricák a tevéiken, melyekkel a sivatagot járták. Olyan házakban jöttek össze, melyek nélkülözték a rádió és tv nyújtotta előnyöket, mégis hatalmas befolyást gyakoroltak a világra az evangéliummal. Hogy volt ez lehetséges? Birtokukban volt az Istentől származó szeretet, melyet Isten és emberek felé gyakoroltak.
Júdás a korabeli keresztény összejövetelekről úgy beszélt, mint a szeretet ünnepségeiről (Júdás 1:12). Bőségében voltak a szeretetnek és hasonlóképpen az Örömhírnek is – a kettő között pedig közvetlen kapcsolat van. Légy te is élő plakátja az Örömhírnek. Ahogy engeded, hogy az Ő szeretete kisugározzon belőled testvéreid és az elveszettek felé, a nem hívő emberek fel fogják ismerni, hogy Jézus benned él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése