2017. május 21., vasárnap

Joyce Meyer: Találd meg az örömöt és a békességet Istenben!


Volt már olyan érzésed, hogy az élet túl bonyolult? Volt már, hogy azon kaptad magad, hogy olyanokat mondasz: "Nem bírom tovább. Ez túl sok nekem." 
Amilyen világot most élünk, nagyon könnyű erre a pontra eljutni. Rájöttem, hogy sokszor azért érzünk így, mert nem vagyunk szabadok azzá lenni, akinek Isten teremtett, és nem vagyunk szabadok arra, hogy azt tegyük, amire elhívott. Sokan a mások elvárásai miatti nyomás hatására frusztrálttá, nyomorulttá válnak, és annyira összezavarodnak, hogy azt sem tudják, mit kellene tenniük. 
Azonban van rá mód, hogy egyszerű, örömteli, békés életet éljük. A kulcs pedig abban rejlik, hogy megtanulunk a Szent Szellem vezetésére hagyatkozni, az emberi tradíciók és elvárások helyett. 
A hagyományok csapdája: A hagyományok életünk szerves részei. Lehetnek jók, hiszen nem minden tradíció rossz, de előfordulhat, hogy ellopják az életünkből az örömöt. A hagyományokat úgy határozhatnánk meg, mint emberek által kreált rituálék, ceremóniák, vagy meghatározott módok, ahogyan bizonyos dolgokat csinálnunk kell. Hosszú időn keresztül ismétlődnek és egyik generáció átadja a másiknak őket. A probléma abból adódik, ha kényszeresen úgy érezzük, hogy a hagyomány szerint kell csinálnunk a dolgokat azért, hogy Isten és az emberek előtt igazzá váljunk. 
A Máté 15,6-ban Jézus ezt mondta a farizeusoknak: 
"A hagyományaitok (atyáitoktól örökölt szabályok) kedvéért, félretettétek Isten Igéjét (megfosztván azt erejétől és tekintélyétől és érvénytelenné tettétek)" (angolból fordítva AMP Bible). 
Érdekesnek találom itt megjegyezni, hogy a Mózesnek adott 10 parancsolatból mostanra a vallás 2000 törvényt csinált. Nem csoda, ha nagy szükségünk van arra, hogy a kegyelemről halljunk! 
Fontos megértenünk, hogy amikor a tradíciók törvényekké, szabályokká, kötelezettségekké és elvárásokká válnak, akkor elveszítik valódi jelentésüket és elrabolják az örömöt az életünkből. 
Ha ezeknek vagyunk alávetve, akkor nem leszünk képesek a Szent Szellem vezetésére figyelni, és élvezni a Vele való bensőséges kapcsolatot. Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése