2017. szeptember 12., kedd

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr.” - (Náhum 1,2)


Urad nagyon féltékeny a te szeretetedre, kedves hívő lélek. Kiválasztott téged, akkor nem viselheti el, hogy mást többre becsülj Tőle
Saját vérével szerzett meg téged? Akkor nem szenvedheti el, ha azt gondolod, hogy önmagadé vagy és e világhoz tartozol. Olyan szeretettel szeretett téged, hogy nélküled nem maradhatott a mennyben, inkább meghalt, hogy te el ne vessz, azért nem viselheti el, hogy az Ő szíve és a te szíved közé tolakodjon valami. 
Nagyon féltékeny a te bizalmadra. Nem tűrheti el, hogy valami testi dologban bízz. Nem tűri meg, hogy üres kutakat áss, mialatt az élő víznek kiáradó kútfeje ingyen folyik neked. Örül annak, ha Rá támaszkodunk, de ha ragaszkodásunkkal és függésünkkel máshoz fordulunk, ha saját bölcsességünkben bízunk, vagy valamelyik barátunk bölcsességében, vagy ami a legrosszabb, saját tetteinkben véljük bizalmunkat, akkor az nem tetszik Neki és megfenyít, hogy ismét magához vonjon. 

Ő nagyon féltékeny társaságunkra is. Senkivel se társalogjunk olyan szorgalmasan, mint a mi Urunk Jézussal. Csak Benne maradni, az a hű szeretet, de a világhoz adni magunkat, nyomorunk kellő enyhítését testi vigaszban feltalálni, sőt még hittestvéreink társaságát a Vele való láthatatlan közösség fölé helyezni, nem más, mint féltékeny Urunk megsértése. 

Azt óhajtja egyedül, hogy Benne maradjunk és állandó közösségét élvezzük. Némely próbának melyeket ránk küldd, csak az a célja, hogy szívünket elválassza a teremtett világtól és annál bensőbben magához bilincselje azt. Az a buzgóság, mely minket Krisztus közelében kíván visszatartani, vigaszt is nyújt nekünk, mert ha annyira szeret, hogy szeretetünk iránt nem közömbös, úgy biztosak lehetünk abban, hogy nem tűri meg, hogy nekünk ártson valami és megvéd ellenségeinktől. 
Óh, bárcsak még ma nyernénk kegyelmet arra, hogy szívünket szeplőtlen és szent tisztaságban megőriznénk szeretett Urunk számára és iránta való szent odaadással befognánk szemeinket a világ minden megtévesztése elől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése