2017. március 31., péntek

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Ne járjatok annak a népnek rendtartásai szerint... Ti örökölni fogjátok földjüket... Szentek legyetek nékem!

     3Móz 20,23

Kánaán lakói a legistentelenebb emberek voltak, akik a legszörnyűbb bűnöket követték. Azért parancsolta meg Isten, hogy ki kell irtani őket, s földjüket Izraelnek kell elfoglalnia.

Ez az eset előképe annak a nagy újjárendezésnek, amely előtt ez az egész Föld áll. Hovatovább a Föld a gonosz emberek hatalma alá kerül, akik botránkoztató bűnökben élnek.

Isten Igéje szerint a helyzet egyre súlyosabbá válik. Végül is Isten olyan ítéletet bocsát a Földre, amelyben ellenségei elpusztulnak. Akkor teljesedik be az Úr Jézus ígérete: "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." (Öröklik = uralkodnak rajta az Úr Jézus nevében.) Nem messze vagyunk ettől az időtől. Vajon nem kiáltanak-e az égre a bűnök a földről?!

Isten pedig szent. Amikor három és félezer év után betelt a kanaániták bűneinek mértéke, beállt az ítélet.

Így lesz a napok végén is, amikor beteljesedik a dánieli prófécia:

"Az ország és a hatalom és az egész ég alatt lévő országok nagysága átadatik a magasságos egek szentjei népének, az Ő országa örökkévaló ország, és minden hatalmasság néki szolgál és engedelmeskedik." (Dán. 7,27)

Mindez megtörténik, amikor az Antikrisztus megítéltetik. Ez a sátáni ember uralkodni fog az egész földön. Istent, a Magasságost káromolja, és Jézus követőit üldözi és gyilkolja bosszútól lihegve - mint egykor Saulus.

Ezt a szörnyet elpusztítja az Úr, és az Úr Jézus gyülekezete - amely az üldöztetésekben megtisztul, mint József a börtönben - az Úr Jézussal él és uralkodik a földön ezer esztendeig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése