2017. március 27., hétfő

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az Ige fényében-RÉSZESEDNI AZ Ő SZENVEDÉSÉBEN


A mai napon olvasandó igeszakasz: Fil 3,1-11
Egyébként pedig, testvéreim, örüljetek az Úrban. Hogy ugyanazt írjam nektek, az engem nem fáraszt, titeket viszont megerősít. Óvakodjatok a kutyáktól, óvakodjatok a gonosz munkásoktól, óvakodjatok a megmetéltektől! Mert mi vagyunk a körülmetéltek, akik Isten Lelke szerint szolgálunk, és Krisztus Jézussal dicsekszünk, és nem a testben bizakodunk.Pedig nekem lehetne bizakodásom a testben is. Ha másvalaki úgy gondolja, hogy testben bizakodhat, én méginkább: nyolcadik napon metéltek körül, Izráel népéből, Benjámin törzséből származom, héber a héberek közül, törvény szempontjából farizeus, 6 buzgóság szempontjából az egyház üldözője, a törvényben követelt igazság szempontjából feddhetetlen voltam. Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért.Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, 10 hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, 11 hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra. 



"Hogy megismerjem őt, és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést."

(Fil 3,10)


Nem különös ez a sorrend? "Hogy megismerjem őt ... feltámadása erejét ... az ő szenvedését." Azt hittem, hogy amint Krisztus feltámadásának erejét megtapasztaljuk életünkben, már túljutottunk a szenvedés szakaszán és megkezdjük a dicsőséges életet.
Nem, nem így van. A megdicsőült élet majd akkor kezdődik, amikor eljutunk a halálból való feltámadásra (11.v.). És ez Pál szerint még a jövő.
Megismerni Jézus Krisztust - ez a keresztyén ember célja. Akkor ismerjük meg őt - egyre jobban -, ha hit által eggyé leszünk vele.
A mi vele való egységünk azt jelenti, hogy egyek vagyunk vele halálában és feltámadásában. Halála által megszabadított bennünket a bűn terhétől, feltámadása által bevezetett minket egy olyan életbe, amely a Szentlélek ajándékaként lesz a miénk.
Amint megkaptuk ezt az új életet, beavatást nyerünk az ő szenvedésével való közösségbe. "Az ő szenvedése" nem ugyanaz a gyötrelem, amelyet minden ember érez. Ez egy sajátos fajtája a szenvedésnek, mely csak azoknak jut osztályrészül, akik a Krisztuséi.
Mielőtt Krisztust megismertük, nem indított meg minket az emberi nyomorúság, ahogy most megindít. Mielőtt Krisztust megismertük, mondhattuk: "Boldoguljon minden ember a maga módján." Most már tudjuk, hogy csak egy életmód van, és hogy minden más út a halálba vezet. Mielőtt megismertük Krisztust, olyan dolgok miatt izgultunk, amilyenek most már alig tudnak felkavarni minket. Mióta ismerjük Krisztust, megszabadultunk azoktól a terhektől, amelyek súlyosan nehezednek azokra, akik nem ismerik őt. Megszabadultunk a bűn terhétől, és a legtöbb mindennapi aggodalom, mely gyötri a mindennapi embert, vagy elvétetik tőlünk, vagy jelentős mértékben csökken. De új terheket is kapunk, melyről a megváltást nem ismerők mit sem tudnak.
Ha valaki az Úr Igéjét befogadja, az Úr munkájában foglalatoskodik. Örömünnep az, amikor Krisztus feltámadásának erejét megtapasztalod életedben. De ez Krisztus szenvedésébe is beavat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése