2017. március 6., hétfő

Krisztusi élet-Képviseljük Krisztust, a tökéletes példaképet: KRISZTUS AZ EMBERT ISTENBE VETETT HITRE KÉSZTETI

„Mert mindaz, ami az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.” 
( 1Jn. 5:4)


Milyen hit győz a világ felett? Az, amely által Krisztus személyes Megváltótokká válik – az a hit, amely miután felismeritek, hogy segítség nélkül valók vagytok, képtelenek, hogy saját erőtökből üdvözüljetek, arra késztet, hogy megérintsétek azt, Aki valóban üdvözíthet, tudván, hogy Ő az egyedüli reménységetek. Az a hit, amely nem csügged el, amely meghallja Krisztus hangját: „Legyetek bátrak. Én legyőztem a világot, és az én erőm a ti erőtök”. Az a hit, amely hallja, amint Jézus ezt mondja: „Íme, én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig”.
Amiért az egyházak annyira gyengék, tehetetlenek és haldokló félben vannak, az az, hogy az ellenség csüggesztő befolyást gyakorolt a bizonytalan lelkekre. Rá akarta bírni őket, hogy ne nézzenek többé Jézusra, mint Vigasztalóra, aki fedd, figyelmeztet és tanácsol, mondván: „Íme az út, ezen járjatok!” Minden mennybéli és földi hatalom Krisztusé, és megerősítheti a kételkedőket, megigazíthatja a tévelygőket. Hitre késztetheti őket, Istenben való reménységre; az Istenben való bizalom pedig mindig kölcsönös bizalmat eredményez.
Minden lélek el kell jusson oda, hogy megértse, Jézus Krisztus az Ő személyes Megváltója; akkor a szeretet, a lelkesedés és állhatatosság látható lesz keresztényi életében. Bármilyen világos és meggyőző is lenne, az igazság nem fogja megszentelni a lelket, sem megerősíteni a krízisállapotban, hogyha nincs állandó kapcsolatban az ember életével. Sátán legnagyobb sikere abban áll, hogy a lélek és a Megváltó közé állt.
Soha nem lenne szabad szem elől téveszteni Krisztust. Az angyalok ezt mondták Róla: „Jézusnak fogod nevezni, mert megszabadítja a népét annak bűneiből”. Jézus a mi drága Üdvözítőnk! A biztonság, segítség, védelem és béke mind Nála van. Ő szétszórja kételyeinket, és reménységünk Őbenne teljesedik. Milyen értékes gondolat, hogy igazi részesei lehetünk az isteni természetnek, amely által győzhetünk, amint Krisztus is győzött! Minden várakozásunk Krisztusban összpontosul. Énekeink dallama Ő, szikla árnyéka a kiaszott földön. Élő víz a szomjazó léleknek. Ő a mi menedékünk a viharban. Igazságunk, szentségünk és megváltásunk. Amikor Jézus személyes Megváltónkká válik, mindenki előtt énekelni fogjuk Annak dicsőségét, aki a sötétségről az Ő csodálatos világosságára hívott ki minket…
Krisztus a törvényszegés miatt halt meg, hogy a bűnös ember megszabaduljon mérhetetlen vétkének büntetésétől. A történelem azonban bebizonyította, hogy könnyebb a világot tönkretenni, mint újjáteremteni; mert az emberek megfeszítették a dicsőség Urát, aki azért jött, hogy egyesítse a mennyet a földdel és az embert Istennel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése