2017. augusztus 16., szerda

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: Az Ő Világossága Vagyunk Egy Sötét Világban

"Tekints a szövetségre; mert telve vannak e földnek rejtekhelyei zsaroló tanyákkal. A megrontott ne térjen szégyenvallással vissza; a nyomorult és szűkölködő dicsérje a te nevedet." (Zsoltárok 74:20-21).

A "föld" szó héber fordítása a fenti igeversben a világra vagy a nemzetekre is vonatkozik. A föld, vagy nemzetek sötét helyei azok a helyek, melyek a kegyetlenség és gonoszság táptalajai. Az ártó, rosszindulatú földek és vidékek, olyan helyek, melyeket a sötétség ügynökei, és a sátán fejedelemségei kormányoznak. Isten válasza az ezekből a sötét régiókból jövő sírására elsősorban az Ige. Elküldte az Ő Igéjét Jézus Személyében. A zsoltárok 107:20 így szól, “Kibocsátá az ő szavát és meggyógyítá őket, és kimenté őket az ő vermeikből." A János 1:14 arról beszél, hogy az Ige testté lett közöttünk lakozott. Isten megoldása emberbe csomagolva, Jézus Krisztus, aki eljött mint Megváltó és a világ Világossága. Mindamellett, a kereszthalál, eltemettetés és feltámadás után felemelkedett a mennybe, megbízva minket, az Egyházat, hogy folytassuk a munkát, amit Ő elkezdett.

Az Ésaiás 53:10 így szól: “… magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.” Mi vagyunk az Ő magva, és Ő ma is gyógyít, szabadít, és ment rajtunk keresztül. Mi vagyunk az Ő fénye ebben a sötét világban. Mikor Jézus eljött, ezt mondta: “…Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.” (János 8:12). Aztán a Máté 5:14-ben azt mondta velünk kapcsolatban, “Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város."

Még ha a föld sötét helyek kegyetlenségének ad is otthont, te vagy az, aki tehet valamit ez ellen. Te vagy a megoldás a világ sötétségére. Nem csoda, hogy Ő ezt mondta, “Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Máté 5:16).

A jó cselekedetek a Krisztusi cselekedetek a megváltásban, gyógyításban és szabadításban. Amint kivitelezzük ezeket a jó cselekedeteket a hozzánk tartozó körökben, a gonosz,a sötétség, kegyetlenség és igazságtalanság meghátrálnak, és Isten dicsősége és fénye ragyogja majd be földjeinket.

Megvallás
A világ világossága vagyok, és fényem egyre ragyogóbban világít. Békét, harmóniát, szabadulást és igazságot viszek mindenhol az emberek életébe, mivel Jézus Krisztus magva vagyok, az Ő társa a lélek-nyerésben. A Szent Szellem segítsége által a sötétségből a fény felé fordítok nőket és férfiakat, hogy részesei lehessenek Isten kegyelmének és szeretetének Jézus nevében, Ámen!


További tanulmányok:

Filippi 2:15;
Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon.

Máté 5:14-16;
Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése