2017. május 7., vasárnap

Reggeli gyöngyszemek: Ő tudja, mire van szükségünk, mielőtt kérnénk

„Ne legyetek hát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle.” 
(Mt 6:8)


Ha Isten, a mennyi művész az egyszerű virágokat, melyek egy nap alatt elhervadnak, pompás színekbe öltözteti, mennyivel inkább gondoskodni fog azokról, akiket saját képére teremtett?...Ha az emberek szeretik Istent, engedelmeskednek neki és megteszik részüket, Isten gondoskodni fog minden szükségletükről…Az ember egy hajszállal sem tudja megnövelni termetét, bármily gondosan igyekszik is ezt tenni. Ugyanilyen szükségtelen dolog a holnap felől aggodalmaskodni. Tedd a dolgod, és bízz Istenben; Ő tudja, mire van szükséged…Nagyobb gyengédséggel tekint ránk, mint egy anya szenvedő gyermekére…Isten barátunk a bajban és szenvedésben, védelmezőnk a szorongattatásban és megtartónk ezernyi, számunkra láthatatlan veszedelemben.

Isten ott lakik minden házban, hall minden kiejtett szót. Figyel minden elhangzó imára, átéli minden lélek bánatát, csalódásait. Ismeri a bánásmódot, amelyben apánkat, anyánkat, testvérünket, barátunkat és szomszédunkat részesítjük. Gondol szükségleteinkre, és szeretete, irgalmassága, kegyelme szakadatlanul árad, hogy betöltse ezeket… Az Ő oltalmában biztonságban vagyunk.

Isten segíti a gyengéket, és megerősíti az erőtleneket. Azokon a területeken, ahol a legnagyobbak a csapások, a konfliktusok és a szegénység, Isten munkásainak fokozott védelem alatt kell állniuk. Akik a bajok kellős közepén dolgoznak, azoknak mondja Isten: „Az Úr a te árnyékod jobb kezed felől”.

Urunk alkalmazkodik szükségleteinkhez. Ő árnyék jobb kezünk felől. Szorosan mellettünk halad és készen áll, hogy betöltse szükségleteinket. Közel jön azokhoz, akik készségesen szolgálják őt. Mindnyájukat név szerint ismeri. Ó, micsoda bizonyságaink vannak Krisztus gyengéd szeretetéről! (The S.D.A. Bible Commentary 3:1153.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése