2017. június 10., szombat

Varga László: Isten asztaláról

"Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből." -János 10,27-28

Igen, ez Jézus biztatása. Ha eltűntek a nagyhangú pásztorok, ha a népek úgy ténferegnek, mint a pásztor nélkül maradt juhok, mégsem hajlandók Jézus tanítását megszívlelni, a szeretet szolidaritását mindenki csak másoktól várja, a kemény ige helyett zavaros értelmetlenségek után kapkod, Jézus megkeresi a maga juhait, és azokat fogja vezetni. Lehet, kevesen lesznek. Lehet, megpróbálják elszigetelni, különcöknek fogják tartani őket. De megmaradnak, eredményes életet fognak élni, és ha lesz még megújulása a régi keresztyén népeknek, az is csak belőlük fog kiindulni. Döntő fontossága van ma annak, hogy aki meghallja Jézus hívó szavát, az valóban kövesse Őt. Ne csak a maga boldogságát keresve, ne betokozódva, ne szektaként elszigetelve magát, hanem keményen kiállva, vállalva a lehetetlen feladatot: a küzdelmet az egész társadalomért, Isten akarata szerint való életre vezetéséért. Lehet ezt ma nevetséges igénynek mondani. Az is lenne, ha nem maga a mindenható Isten vezetné őket. De ha Ő akarja, győzni fog a Krisztus kis serege, és új élet fakad a romokon.



Uram, segíts! Népünk teljes romlásban van. Külső ellenségekkel szemben nem tud helytállni, mert megsemmisült belső egysége, hite, áldozatkészsége. Egyházaink pedig tétováznak, a hosszú rabság után nem képesek előállni, határozottan vállalni és ellátni feladatukat. Egyetlen reményünk maradt, hogy neked még van rendelésed a mi számunkra is. Ha mi nem vagyunk igaz követőid, figyelj hitvalló, ha kellett, vértanúságot is vállaló őseinkre, akiknek megígérted, hogy ezeríziglen megáldod őket utódaikban. Adj híveidnek, adj nekem is Lelked erejéből, hogy mi a Te vezetésed alatt tudjunk dolgozni lerontott közösségünk újjáépítésén! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése