2017. augusztus 1., kedd

Derek Prince: Hogyan győzzük le a félelmet?

Különös módon értékelem a Biblia őszinteségét. Tényekkel állít szembe. Olyannak mutatja be az életet, amilyen. Számol az emberi gyengeségekkel. Dávid nem tesz hamis kijelentést magáról.
Nem mondja, hogy „soha nem fogok félni”.
Sőt, inkább elismeri: „Jöhetnek idők, mikor bizony félni fogok. De mikor eljönnek azok az idők, tudni fogom mit tegyek. Istenben bízom majd, és dicsérni fogom az Ő Igéjét – az Ő biztos, csalhatatlan Igéjét.

„Mikor félek, benned fogok bízni. Istenben, akinek Igéjét dicsérem, az Istenben bízom, nem félek; ” (Zsoltárok 56:4-5)

A bizalom és a dicséret le fogja győzni a félelmemet.” A hívő életben gyakran van konfliktus lényünk két területe, a szellem és az érzelmek között. Érzelmileg átmegyünk a félelem összes reakcióján, talán még a pánikon is. Hiába is küzdünk ellene. Elragad bennünket.
De van a lényünknek egy másik területe – a szellem -, amelyik nem fog pánikba esni, amelyik nem fogadja el azt, amit érzelmünk diktál. A szellem bennünk azt mondja: „Ebben a helyzetben nem fogadom el az érzelmek döntését. Istenhez fogok fordulni. Meg fogok emlékezni arról, mit mond az Ő Igéje. Meg fogom találni Istennek azt az ígéretét, amire szükségem van. Lehet, hogy az érzelmeimben félelem van, de a lényem legmélye bízik Istenben, és ez a bizalom olyan biztonságos és magabiztosságot adó, amely sokkal mélyebb minden érzésnél.
Ilyenkor személyiségünk leginkább egy szélkorbácsolta folyóhoz hasonlít. Az érzelmeink, mint a felszíni hullámok – zavarosak és háborgók. De lényünk legmélyén, a szellemünkben levő élet zavartalan békében árad tovább.
A hit megvallása:
Uram, köszönöm a mélyen bennem levő békességet, amit nem befolyásolnak az élet felszínén fújó szelek.
Forrás: Derek Prince (Dallamok Dávid hárfáján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése