2017. augusztus 13., vasárnap

Derek Prince: Isten igéjének megvallása

Jézus köszönöm a kereszten elvégzett munkádat. Kijelentem: közvetlen egységben és bensőséges kapcsolatban állok a Teremtőmmel. Szellemben azzal a személlyel házasodtam össze, aki föltámadott a halálból - a föltámadott és megdicsőült Krisztussal. Jézust a halál lemetszette, hogy nekem örök kapcsolatom lehessen Istennel.

Uram, köszönöm, hogy megbocsátottál. Isten teljesen megbocsátott nekem: eltörőlte bűneimet, és tiszta lappal léphetek tovább. Jézus megszabadított engem a sötétség hatalmából, és Ő hatalmat adott nekem a Sátán minden ereje fölött, ezért "semmi sem árthat nekem". Jézus halálra adta bűnös természetemet a kereszten, és azt kicserélte egy új természettel. Aktívan ellenállók az óemberem kísérleteinek, hogy újra kiépítse fölöttem az ellenőrzést. Keresztáldozatával Jézus teljes, végleges és visszafordíthatatlan vereséget mért a Sátánra és királyságára. Én pedig alkalmazom a Jézus által kivívott győzelmet, és e győzelem fényében élek. Miután az evangélium és a Szent Szellem ereje megszabdított, nem leszek újra rabszolga vallásos törvénykezés által. Nem érintenek az ördög azon erőfeszítései, hogy kárhoztatás alá vigyen, és nem vagyok kárhoztatás alatt, mert Krisztus Jézusban vagyok. Az Úr karjaiban vagyok, és Ő kinyílvánította, hogy az övé vagyok. Isten megbocsátott nekem, és megszabadított a bűneimtől.

Köszönöm Jézus, hogy megváltottál. Istennel az Atyával Jézuson keresztül megvalósúlt kapcsolatom folytán tudom, ki vagyok. Az Úrral való közvetlen és személyes kapcsolatom az, ami biztosítja önértékelésemet. A Fiún keresztül az Atyához jövök. Isten kegyelme által én "elfogadott és szeretett" vagyok. Biztonságban vagyok az Atya karjaiban. Indítékom az életben az, hogy Atyámnak tetszem. A menny az otthona Isten valamennyi gyermekének, közöttük nekem is, mert Isten gyermeke vagyok.

Minthogy Jézus letette értem az életét, én is leteszem az életem az Ő számára. Meghívást kaptam, hogy én is osztozzam az Atya és a fiú közötti kapcsolatból. Belépés ebbe a tökéletes közösségbe. Hajlandó vagyok megfizetnie kapcsolat iránti elkötelezettség teljes árát. Vágyom arra, hogy együtt járjak Istennel, élvezzem az Ő társaságát. Teljes módon elkötelezem magam Isten felé, és Ő ugyanígy én felém - szövetségünk nyit ajtót az igazi barátságra. Kívánom teljes módon elkötelezni magam az Úr oktatásnak, és ezáltal a tanítványává válni. Mindenre igényt tartok, amit az Úr kijelent, és tenni akarom, amit már ismerek. Igazságosság a véredbe vetett hit által nyerhető meg. Krisztus barátja vagyok. Egyetlen általad végrehajtott engedelmes cselekedet folytán Isten a hit következtében igaz emberré tett. Jézus igazsága bátorságot, békességet, nyugalmat és biztonságot hoz - amelyeket én el is fogadok, mert hit által Isten igaz emberré tett engem. Jézus Krisztusba vetett hit által mint ingyenes és meg nem érdemelt ajándékot elfogadom Isten igazságosságát.
Már most életem van, mert enyém a Fiú. Bennem a szőlőtő élete árad, azaz a Szent Szellem.
Hit által Isten igaz emberré tett engem.
Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése