2017. augusztus 1., kedd

Derek Prince: A szenvedélyes hitről

„Kéré pedig őt egy a farizeusok közül, hogy ő vele egyék; annakokáért bemenvén a farizeus házába, leüle enni. És ímé a városban egy asszony a ki bűnös vala, mikor megtudta, hogy ő a farizeus házában leült enni, hoza egy alabástrom szelencze drága kenetet. És megállván hátul az ő lábainál sírva, könnyeivel kezdé öntözni az ő lábait, és fejének hajával törlé meg, és csókolgatá az ő lábait, és megkené drága kenettel.” (Lukács 7, 36-38)
Jézus szenvedélyesen szeret minket, és azt akarja, hogy mi is szenvedélyesen szeressük Őt. Ebben a történetben az asszony egy korsó drága kenetet - ami valószínűleg az ő legdrágább kincse volt - öntött Jézus lábaira. A jelenlevő farizeusok megbotránkoztak ezen a jeleneten. De Jézus egészen másképp nézte ezt az asszonyt. Ez a hölgy tudta magáról, hogy bűnös, de a szívében hitte, hogy Jézus a megoldás a problémáira. Amit tett azt szeretetből tette, és ezután a találkozás után valóban más emberként ment el, mint ahogyan odajött.
„És monda annak: Megbocsáttattak néked a te bűneid. És a kik együtt ülének vele az asztalnál, kezdék magukban mondani: Ki ez, hogy a bűnöket is megbocsátja? Monda pedig az asszonynak: A te hited megtartott téged. Eredj el békességgel! „ (Menj be a békességbe! angol ford.) (Lukács 7, 48-50)
Ez az asszony teljes szenvedéllyel szerette az Urat, úgy, hogy a számára legdrágábbat is beleadta ebbe a szeretetbe. Ne félj az érzelmeidet is kifejezni az Úr felé. A vallásos emberek azok, akik félnek az érzelmektől.
Ez a történet annyira fontos, hogy mind a négy evangéliumban le van írva. A Máté 26, 6-13, Márk 14, 3-9 ben leírtakból az is kiderül, hogy ez a kenet nagyon sokat ért. Egy dénár egy napi bérnek felelt meg akkor, tehát háromszáz dénár körülbelül egy évi fizetéssel volt egyenértékű. Ez az asszony pedig nem sajnálta ezt feláldozni Jézusért. Gondolkoztál már azon, hogy mennyit ér neked igazából Jézus? Mennyit lennél képes feláldozni érte? A János evangéliumából még többet megtudunk erről a hölgyről. Az asszony akiről ez a történet szól Mária, Lázár és Mártha testvére.
A Máriát kritizálóknak Jézus azt válaszolta:”Hagyj békét néki; az én temetésem idejére tartogatta ő ezt”.(János 12, 7) Ebből azt is látjuk, hogy Máriában volt egy profetikus szellem, amely tudta, hogy mi fog történni majd Jézussal.
A Lukács 10, 38-42 szintén Máriáról szól. „Lőn pedig, mikor az úton menének, hogy ő beméne egy faluba; egy Mártha nevű asszony pedig befogadá őt házába. És ennek vala egy Mária nevezetű testvére, ki is Jézus lábainál leülvén, hallgatja vala az ő beszédét. Mártha pedig foglalatos volt a szüntelen való szolgálatban; előállván azért, monda: Uram, nincs-é arra gondod, hogy az én testvérem magamra hagyott engem, hogy szolgáljak? Mondjad azért néki, hogy segítsen nékem. Felelvén pedig, monda néki Jézus: Mártha, Mártha, szorgalmas vagy és sokra igyekezel: De egy a szükséges dolog: és Mária a jobb részt választotta, mely el nem vétetik ő tőle.”
Vannak olyan emberek akiknek az az elhívásuk, hogy Márthák legyenek, és az ő szerepük is nagyon fontos, de vannak olyanok, akiknek az az elhívásuk, hogy Máriák legyenek. Mária soha nem kente volna meg Jézus lábait drága kenettel, ha előtte nem ült volna ott a lábainál, és nem hallgatta volna. A szenvedélyes szeretet az Úr felé tehát így tud kialakulni benned.
Amikor Mária eltörte a korsót, az egész ház megtelt kenettel, és még a kritikusok is áldást vettek. Ne féljetek Jézust szenvedéllyel szeretni!
(84 Zsoltár 7) „Átmenvén a Siralom völgyén, forrássá teszik azt; bizony áldással borítja el korai eső.” Néha át kell mennünk a sírás völgyén, de ez nem azt jelenti, hogy ott is kell maradnunk. Isten a sírás völgyét is kúttá, forrássá tudja tenni az életünkben.
Ha csodát szeretnél Istentől, akkor meg kell tenned azt, amit megtehetsz, és akkor Jézus is megteszi azt, amit te már nem tudsz megtenni. Például a poklos Naámánnak is meg kellett mártóznia a Jordánban hétszer és csak azután gyógyult meg. Naámánnak le kellett lepleznie a poklosságát is mielőtt meggyógyult, és néha Isten is ezt teszi velünk mielőtt megváltoztat.
Mária még egyszer szerepel az evangéliumokban. (Márk 16, János 20) Jézus neki jelenik meg először a feltámadása után. Egy olyan nőnek, akiből előtte hét démont űzött ki. Megrázó ez a történet: Itt ez az asszony, akinek teljesen össze van törve a szíve. Jézus pedig ott áll előtte és Mária először nem is ismeri fel. Megdöbbentő Jézus alázatossága ebben a helyzetben. Ott áll Jézus, aki legyőzte a sírt, a Sátánt, a hálált, és mégis úgy áll ott, hogy Mária először kertésznek nézi.
A 16. versszakban pedig két ember áll szemtől szembe, és mindegyik csak egy szót mond. „Mária! Rabbóni! „ (Mesterem, Uram, tanítóm) Itt ez a megtört szívű asszony, aki teljesen Istenre van utalva, és csak egy célja van, hogy megtalálja Jézus testét és eltemesse. Jézus egy szót mond, nevén szólítja, és akkor minden megváltozik. Jézus annyira törődött Mária megtört szívével, hogy addig az Atyához sem ment fel, amíg nem beszélt vele. (17 vsz) Jézus törődik a megtört szívűekkel, azokkal, akik úgy érzik, hogy senkinek sem kellenek.
Ha te most megtört szívvel vagy itt, ha az élet értelmét keresed, ha úgy érzed, hogy nincs miért élned akkor tudd meg, hogy Jézus szenvedélyesen szeret Téged. Jézus ugyanazt meg akarja tenni érted ma, amit ezért az asszonyért megtett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése