2017. augusztus 4., péntek

Napi Ige, Napi gondolat

Napi Ige:

,,Csak Istenben nyugodjál meg lelkem, mert tőle van reménységem.
Csak ő az én kősziklám és szabadulásom; ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg... 

(Zsoltár 62:6-7)

Napi Gondolat:
Ap.Csel 17:30 Mindeddig Isten türelmesen elnézte, hogy az emberek nem ismerik és nem értik őt. Most azonban parancsolja az egész világon mindenkinek, hogy változtassák meg a gondolkodásukat és térjenek vissza őhozzá.

Isten egy türelmes Isten. Végignézte ahogy az évezredek alatt az emberek NEM ismerték meg Őt, NEM értették Őt, NEM törődtek vele, még a tulajdon választott népe sem.

A ma élő "keresztény" embernek (tisztelet a kivételnek) a legnagyobb problémája az, hogy NEM ismeri Istent. Elmegy időnként a templomába, és elaltassa a lelkiismeretét ezzel a tudattal hogy kizárólag ezért ő jó keresztény.
Megint mások azért járnak közösségben, hogy jó érezzék magukat, ami önmagában NEM egy rossz dolog, de NEM EZ A LEGFŐBB CÉL…….HANEM AZ ISMERET GYŰJTÉS!

Az iskolás gyerek NEM fog átmenni a vizsgán pusztán azért mert eljár a suliban.
Azért sem megy oda mert feltétlenül jó akarja érezni magát, hanem azért hogy ismeretet szerezzen, és ezáltal fel tudja majd építeni az életét, és érvényesülni tudjon az ÉLETBEN!

Az Igerész szerint Isten nem tanácsnak szánja a hozzá való viszonyulásunk megváltoztatását, hanem parancsnak.
Meg kell ismernünk Őt, a teljen valójában, az Igén keresztül, hogy megváltozzon a gondolkodásmódunk, és így az Istennel való jobb esetben futólagos kapcsolatunk egy bensőséges valós baráti kapcsolattá alakuljon át.

A Jézus nevében! 
Ámen!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése