2017. augusztus 15., kedd

Reggeli gyöngyszemek: Járuljunk bátorsággal a kegyelem trónusához!

„Járuljunk azért bizalommal a kegyelem trónjáho
z, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk idejében jövő segítségül.” (Zsid 4:16)


Jézus ismeri gyermekei szükségleteit és szeretettel hallgatja imádságaikat. Gyermekei zárják ki a világot és mindent, ami elvonja gondolataikat Istenről! Érezzék, hogy egyedül vannak Istennel, akinek szemei a szív legmélyére hatolnak, kikutatván a lélek vágyait! Érezzék, hogy beszélgethetnek Istennel! Alázatos hittel belekapaszkodhatunk ígéreteibe, és bár semmink sincs önmagunkban, amivel Isten tetszését igényelhetnénk, Krisztus érdemei és igazsága miatt mégis bátorsággal járulhatunk a kegyelem trónusához, és irgalomra lelhetünk alkalmas időben. Semmi sem vértezheti fel annyira a lelket Sátán kísértéseivel szemben, mint az, hogy Istent alázatosan keressük, kitárva előtte lelkünket a maga elesettségében, Istentől várva a segítséget és védelmet. (The Youth’s Instructor, July 7, 1892.)

Gyermeki hittel járuljunk mennyei Atyánkhoz és mondjuk el neki szükségleteinket! Ő mindig kész megbocsátani és segítséget nyújtani. Az isteni bölcsesség forrásai kimeríthetetlenek, és az Úr bátorít minket, hogy bőségesen merítsünk belőle. A lelki áldásokért való kívánatos sóvárgást írják le e szavak: Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, ó Isten! Szükséges, hogy sokkal jobban vágyakozzunk a menny gazdag ajándékaira, hogy meg is kaphassuk azokat.

Éheznünk és szomjaznunk kell az igazságot! Ó, bárcsak emésztő vágyakozás töltene el mindnyájunkat, hogy tapasztalatból ismerjük Istent, hogy a Legfelségesebb udvarába lépjünk, megragadjuk a hit kezét, és kiszolgáltatott lelkünket a Hatalmas Isten karjaiba helyezzük, aki egyedül képes megmenteni minket! Az ő szerető jósága több, mint az élet. (The S.D.A. Bible Commentary 3:1147.)

Isten arra vágyakozik, hogy az emberek fiaira árassza a mennyei örökség gazdagságát. Az ő országa örökkévaló ország. (The Review and Herald, December 26, 1907.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése