2017. augusztus 15., kedd

GLORIA Copeland - Élj a feltámadás erejében

,,Eltemettettünk azért Ővele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk.,, – Róma 6:4

 



Hívőként ugyanaz az új élet van benned, amit Isten Jézusnak adott, amikor feltámasztotta Őt a halálból. A régi bűnös, aki egykor voltál, meghalt. Új teremtés lettél a bensődben.

Isten feltámadás-életével vagy teljes!

Azonban a bűn, az engedetlenség és az önző, testi élet megakadályozza, hogy ez a feltámadás-élet kiáradjon. Bár újjászülettél, a bűn elválaszt Isten erejétől. A feltámadás-élet csak szunnyad a bensődben, ha bűnben élsz.

A bűnt azonban nem tudod legyőzni azzal, hogy megpróbálod abbahagyni. Úgy tudod legyőzni, ha azt az új életet követed, amit Isten a bensődbe helyezett, ha időt töltesz az Igében és imádságban. Ahogy ezt teszed, Isten Szelleme megerősít, és képessé tesz arra, hogy azt a bűnt a lábad alá vesd.

Ne felejtsd el azonban, hogy a Szent Szellem nem egymaga fogja alávetni a régi testi szokásaidat. Rád vár, hogy megtedd a kezdőlépést. Aztán megerősít, hogy ki tudj tartani a döntésed mellett mindvégig. Megtanít téged, hogyan járj abban az új életben, ami benned van.

Tedd meg ma az első lépést azzal, hogy az Ő segítségét kéred. Mondd ezt: „Uram, arra vágyom, hogy megtapasztaljam az erőt, ami által ezt az új életet élhetem minden nap. Eltökéltem a szívemben, hogy nem hagyom, hogy a bűn irányítson. Kijelentem, hogy meghaltam a bűnnek. Jézus nevében ma időt töltök imádságban és az Igében. Ahogy ezt teszem, hiszem, hogy a Szent Szellem felfrissülést ad az életemben. Hiszem, hogy elkezdek a feltámadás erejében élni, amit Te helyeztél a bensőmbe.”

Igei olvasmány:  Róma 7:1-6

1. Avagy nem tudjátok-é atyámfiai, mert törvényismerőkhöz szólok, hogy a törvény uralkodik az emberen, a míg él?
  2. Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.
  3. Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytől, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy.
  4. Azért atyámfiai, ti is meghaltatok a törvénynek a Krisztus teste által, hogy legyetek máséi, azéi, a ki a halálból feltámasztatott, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek.
  5. Mert mikor a testben voltunk, a bűnök indulatai a törvény által dolgoztak a mi tagjainkban, hogy gyümölcsözzenek a halálnak;
  6. Most pedig megszabadultunk a törvénytől, minekutána meghaltunk arra nézve, a mely által lekötve tartattunk; hogy szolgáljunk a léleknek újságában és nem a betű óságában. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése