2016. május 19., csütörtök

GLORIA COPELAND- Emlékezz Noéra

És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszómászó állatokat és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. De Noé kegyelmet talála az Úr előtt.- 1 Mózes 6:7-8



 

Az ördög egyik legmocskosabb, legártalmasabb hazugsága a következő: „Nem vagy fontos.” Soha ne hidd ezt el!

Fontos vagy! Jézus Krisztus Gyülekezetében minden újjászületett tagnak van része Isten tervében. Isten tud olyat, amit senki más nem tud úgy elvégezni, mint te. Ha nem foglalod el a helyedet, és nem teszed meg a részed, a dolgok nem fognak jól menni.

Már hallom is, mire gondolsz: „Ó Gloria, én csak egyetlen ember vagyok. Mi fontosat tehetnék?”

Nézd meg az 1 Mózes 6-ot, és megtalálod a kérdésre a választ. A földön olyan gonosszá váltak az emberek, hogy Isten megbánta, hogy megteremtette őket. Ki akarta irtani az egész emberiséget –de nem tette. Miért? Egy ember – Noé – miatt! Egyetlen engedelmes férfi mentette meg az emberiséget.

Gondolkozz el ezen! Mi lett volna, ha Noé azt mondja: „Túl nagy a nyomás rajtam. Nem élhetek igazul Isten előtt ilyen istentelen emberek között. Körülöttem mindenki más úton jár. Mindenki csak gonoszat gondol a szívében. Úgysem tudom jobbá tenni ezt a sötét világot. Én csak egyetlen ember vagyok.”

Dicsőség Istennek, Noé nem mondta ezt. Nem gondolta magát jelentéktelennek, olyannak, akinek nem számít az élete. A Zsidókhoz írt levél szerint olyan embernek tekintette magát, akihez szólt Isten, és ő hittel engedelmeskedett Neki. Ezért ő lett az, aki megakadályozta az emberiség teljes pusztulását.

Legközelebb, amikor kísértést érzel, hogy megvond a vállad Isten utasításaira, és engedetlen legyél, legközelebb, amikor azon kapod magad, hogy azt gondolod, nem számít, mit teszel, akkor jusson eszedbe Noé. Gondolj arra, hogy akár érted, akár nem, Isten számít arra, hogy te véghezviszed a részedet a tervében. Élj úgy, hogy fontosnak tekinted magad Isten királyságában! És előbb vagy utóbb fel fogod fedezni, hogy az vagy!

Igei olvasmány: 1 Mózes 6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése