2016. május 17., kedd

Igei megvallások-Ima Krisztus véréről

Drága mennyei Atyám! Jézus szent nevében Eléd jövök imádságban.

Hálát adok Neked, hogy megigazultam a Te kegyelmedből a Krisztus Jézusban való váltság által, akit eleve elrendeltél engesztelő áldozatul az Ő vérében, hit által, hogy megmutasd a Te igazságodat, mert hosszú tűrésedből elnézted a korábbi időkben elkövetett bűnöket.
 
(Róm. 3,24–25.)

Minekutána azért most megigazultam Krisztus vére által, sokkal inkább megmenekülök a haragtól Őáltala. Megbékéltem Istennel az Ő Fiának halála által. (Róm. 5,9–10.)

Jézus Krisztusban van az én megváltásom az Ő vére által, a bűnöknek eltörlése az Ő kegyelmének gazdagsága szerint.
(Ef. 1,7.)

Megszentel Krisztusnak a vére, aki örökkévaló Szellem által Önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja az én lelkiismeretemet a holt cselekedetektől, hogy szolgáljak az élő Istennek. (Zsid. 9,14.)

A békesség Istene pedig, aki kihozta a halálból a juhoknak nagy pásztorát, örök szövetség vére által, a mi Urunkat, Jézust, készségessé tesz engem minden jóra, hogy cselekedjem az Ő akaratát. (Zsid. 13,20–21.)

Ki vagyok választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Szent Szellem megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adatik nekem bőségesen. (1Pét. 1,2.)

Nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattam meg, hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen Bárányén, a Krisztusén. (1Pét. 1,18–19.)

Jézus Krisztusnak, Isten Fiának vére megtisztít engem minden bűntől. (1Ján. 1,7.)

Bizodalmam van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által. (Zsid. 10,19.) Ezért drága Jézusom, belépek a mennyei szentélybe a meghintés vére által és Hozzád járulok, mint az új szövetség közbenjárójához. Úr Jézus, Hozzád járulok és a meghintésnek véréhez. 
(Zsid. 12,22–24.)

A meghintés vére által megszentelve, megigazultan állok Előtted mennyei Atyám. Bizalommal járulok Eléd, a kegyelem és irgalom királyi trónja elé. Meghajtom térdeimet Előtted, mennyei Atyám, mint az én Uram, Jézus Krisztusom Atyja előtt. Hálával teljes a szívem, hogy Eléd hozhatom szívem minden kívánságát. (Zsid. 4,16. Ef. 3,14.)

Bizonyságul hívom minden ügyem és dolgom felett a Bárány vérét, a meghintés vérét, az új szövetség vérét, melyet Istenem számomra rendeltél. (Zsid. 9,20.)

Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben az igazságról, hogy legyőztem a világot: az Atya, az Ige és a Szent Szellem. (1Ján. 5,7.)

És hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a földön a megváltásomról: a Szellem, a víz és a vér. (1Ján. 5,8.)

Ezért bizonyságul hívom a szent vért magam, a gyermekeim, a családom, a szeretteim, a szolgálatom és az egész életem felett, tegyen bizonyságot a megváltásról a Szent Szellem ereje által, szólja ez a szent vér a megváltást, mert meg van írva: Krisztus vére jobbat beszél, mint Ábel vére. (Zsid. 12,24.)

A meghintés vére tesz bizonyságot a Szent Szellem által e terület teljes és tökéletes megváltásáról. (1Ján. 5,8.)

Jézus Krisztus szent vére alá helyezem magam, és meghúzom a drága, szeplőtelen, védelmező, oltalmazó vér vonalát magam, a gyermekeim, a szeretteim és az egész gyülekezet körül. Az ellenség ezt a területet nem érintheti, lábát erre a földre nem teheti, mert ez a terület Istenhez tartozik, melyet drága véren vásárolt meg. Megtiltom az ellenségnek, hogy a védelem vonalán belülre tegye a lábát, megtiltom minden cselvetését és gonosz munkáját. Életem minden lépését, be- és kijövetelemet, gyermekeimet, családomat és minden javamat ezen szent vér vonalával veszem körbe Jézus nevében. (2Móz. 12,7. 12. 22–23.) Győztes vagyok a Bárány vére által és a bizonyságtételem beszédei által. Ámen. (Jel. 12,11.)

Igyatok ebből mindnyájan; mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek eltörlésére. (Mát. 26,27–28.)

És vette (Jézus) a poharat, és hálákat adván, adta nékik; és ittak abból mindnyájan; és monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, amely sokakért kiontatik. (Márk 14,23–24.)

Hasonlóképpen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely tiérettetek kiontatik. […] És haláltusában lévén, buzgóságosabban imádkozék; és az Ő verítéke olyan volt, mint a nagy vércseppek, melyek a földre hullanak. (Luk. 22,20. 44.)

Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az énbennem lakozik és én is abban. (Ján. 6,56.)

Mikor pedig Jézushoz értek és látták, hogy Ő már halott, nem törték meg az Ő lábszárait; hanem egy a vitézek közül dárdával döfte meg az Ő oldalát, és azonnal vér és víz jöve ki abból. (Ján. 19,33–34.)

Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szent Szellem titeket vigyázókká tett, az Isten Gyülekezetének pásztorlására, amelyet a tulajdon vérével szerzett. (Csel. 20,28.

Megigazulván ingyen az Ő (Isten) kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által, akit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul az Ő vérében, hit által, hogy megmutassa az Ő igazságát, mert hosszútűréséből elnézte a korábbi időkben elkövetett bűnöket. (Róm. 3,24–25.)

Minekutána azért most megigazultunk az Ő vére által, sokkal inkább megmenekülünk a haragtól Őáltala. (Róm. 5,9.)

A hálaadásnak pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-é? A kenyér, amelyet megszegünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-é? (1Kor. 10,16.)

Hasonlatosképpen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. (1Kor. 11,25.)

Akiben van a mi megváltásunk az Ő vére által, a bűnöknek eltörlése az Ő kegyelmének gazdagsága szerint. (Ef. 1,7.)

Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol voltatok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által. (Ef. 2,13.)

Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának királyságába; akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek eltörlése. (Kol. 1,13–14.)

És hogy Őáltala békéltessen meg mindent magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Őáltala mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben. (Kol. 1,20.)

Mivel tehát a gyermekek testből és vérből valók, Ő is hasonlatosképpen részese lett azoknak, hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma volt a halálon, tudniillik az ördögöt. (Zsid. 2,14.)

És nem bakok és tulkok vére által, hanem az Ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve. Mert ha a bakoknak és bikáknak a vére, meg a tehén hamva, a tisztátalanokra hintetvén, megszentel a testnek tisztaságára, mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökkévaló Szellem által Önmagát áldozta fel ártatlanul az Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek. (Zsid. 9,12–14.)

… bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által. (Zsid. 10,19.)

Hanem járultatok… az új szövetség közbenjárójához, Jézushoz, és a meghintés véréhez, mely jobbat beszél, mint az Ábel vére. (Zsid. 12,22. 24.)

A békesség Istene pedig, aki kihozta a halálból a juhoknak nagy pásztorát, örök szövetség vére által, a mi Urunkat Jézust, tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az Ő akaratát, azt munkálván bennetek, ami kedves Őelőtte a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön örökké. Ámen. (Zsid. 13,20–21.)

Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Szellem megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen. (1Pét. 1,2.)

Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg…; hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen Bárányén, a Krisztusén. (1Pét. 1,18–19.)

… Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. (1Ján. 1,7.)

Ő az, aki víz és vér által jött, Jézus a Krisztus; nemcsak a vízzel, hanem a vízzel és a vérrel. És a Szellem az, aki bizonyságot tesz, mert a Szellem az igazság. (1Ján. 5,6.)

És hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a földön: a Szellem, a víz és a vér; és ez a három is egy. (1Ján. 5,8.)

Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, aki volt és aki eljövendő; és a hét Szellemtől, amely az Ő királyi széke előtt van, és a Jézus Krisztustól, aki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bűneinkből az Ő vére által, és tett minket királyokká és papokká az Ő Istenének és Atyjának: Néki legyen dicsőség és hatalom mindörökkön örökké! Ámen. (Jel. 1,4–6.)

Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecsétjeit, mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a Te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből, és tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön. (Jel. 5,9–10.)

Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében. Ezért vannak az Isten királyi széke előtt; és szolgálnak Néki éjjel és nappal az Ő templomában; és aki a királyi székben ül, kiterjeszti sátorát felettük. Nem éheznek többé, sem nem szomjúhoznak többé; sem a nap nem tűz rájuk, sem semmi hőség: mert a Bárány, aki a királyi széknek közepette van, pásztorolja és vezeti őket, és a vizeknek élő forrásaira viszi őket; és eltöröl Isten az ő szemeikről minden könnyet. (Jel. 7,14–17.)

És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételüknek beszédéért; és az ő életüket nem kímélték mind halálig.
(Jel. 12,11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése