2016. május 21., szombat

Kenneth E.Hagin-Társörökösök

És [Isten] kihozá őket ezüsttel és arannyal, és nemzetségeikben nem volt egy beteg sem. — ZSOLTÁROK 105,37.




Istennek az volt a terve — az Írásokból láthatjuk —, hogy minden, ami Izraellel kapcsolatos, magán viselje a bőség és a siker bélyegét. Továbbá, a betegségnek és a gyengeségnek nem volt helye közöttük. És ennek így kell lennie a Gyülekezetben is. Mindennek, ami a Krisztus Testével, az Újszövetség Gyülekezetével kapcsolatos, magán kell viselnie a jólét, a siker, a gyógyulás, a bőséges ellátás és az egészség bélyegét. Amit Isten Izraellel kapcsolatban mondott, azt a Gyülekezetre is vonatkoztatta. A Róma 1,16 azt mondja: „Mert nem szégyenlem a Krisztus Evangéliumát, mert Istennek ereje az minden hívőnek üdvösségére…”
Scofield megjegyzi, hogy az ‘üdvösség’-nek fordított görög és héber szavak magukba foglalják a szabadítás, a biztonság, a megőrzés, a gyógyulás és az egészség (épség) fogalmát.
A Jézus Krisztus Evangéliuma akkor nem más, mint Isten ereje a szabadulásra. Isten ereje a biztonságra és a megtartásra. Isten ereje a gyógyulásra és az egészségre.

Megvallás: Maga a Szent Szellem tesz bizonyságot az én szellememmel együtt, hogy én Isten gyermeke vagyok. Mivel pedig én az Ő gyermeke vagyok, ezért én az Ő örököse vagyok. Örököse Istennek, az univerzum teremtőjének, és örököstársa Jézus Krisztusnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése