2016. május 21., szombat

Kenneth & Gloria Copeland

Foglald el az Ígéret Földjét

 

Mikor átmentek ti a Jordánon a Kánaán földjére: Űzzétek ki a földnek minden lakosát a ti színetek elől… és lakozzatok abban; mert néktek adtam azt a földet, hogy bírjátok azt.– 4 Mózes 33:51-53





Isten odaadta neked az Ígéret Földjét. Ez egy tejjel és mézzel folyó föld, ahol minden szükséged be van töltve. Egy hely, ahol a bűnt a lábad alatt tartod, ahogy Jézus Krisztussal uralkodsz. Egy hely, ahol egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés. Ahol Jézus Krisztussal ülsz a mennyekben, magasan minden fejedelemség és hatalmasság felett – távol az elnyomástól.

Ha Isten Igéjét tanulmányozod, meglátod, hogy ez egy pontos leírása annak a győzelemnek, amit Krisztusban meg kellene tapasztalnod – nem majd valamikor, hanem itt és most.

Talán azt mondod, „Igen, ez elméletben elég jól hangzik, de nekem itt vannak a valóságos dolgaim. Ki kell fizetni a lakbért, és csak betegséget, elnyomást, félelmet látok magam körül. Nem úgy tűnik, mintha az Ígéret Földje lenne.”

Még mindig hagyod, hogy az ördög ott éljen? Nem fog összepakolni és hazamenni, csak azért, mert Isten győzelmet ígért neked. Neked kell kitenned az ördög szűrét.

De ez ne ijesszen meg. Isten megadta ehhez az erőt. Emlékszel, mit mondott Jézus? „Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat néktek” (Lukács 10:19).

Sőt mi több, az ördög teljesen fegyvertelen! A Kolossé 2:15 azt mondja, „Lefegyverezvén a fejedelemségeket és hatalmasságokat, győzelmet aratván felettük Őbenne, [Isten] nyilvánosan megszégyenítette és mutogatta őket.” Semmi okod nincs arra, hogy félelmedben elbújj az ördög elől. Jézus legyőzte, és minden fegyverétől megfosztotta a halála és feltámadása által. Az ördög nem tud téged legyőzni, csak ha hagyod. Csupán üres fenyegetésekre képes.

De légy résen! Az üres fenyegetések megállíthatnak, ha elhiszed azokat. Ezért ne hidd el. Higgy inkább Isten Igéjében. Használd az Igét és Jézus nevét, és űzd ki az ördögöt az életed minden egyes területéről.

Ne engedd, hogy a te földeden éljen. Kényszerítsd arra, hogy összecsomagoljon és hazamenjen. Kezdd el birtokba venni az Ígéret Földjét!

Igei olvasmány: Márk 16:17-18; Jakab 5:7-9 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése