2016. május 17., kedd

Kenneth & Gloria Copeland

Járj abban a világosságban, ami már a tiéd

De te maradj meg azokban, amiket tanultál és amikről meggyőződtél, tudván kitől tanultad. – 2 Timótheus 3:14  


 
Ha újjászülettél, és Isten Igéje a szívedben van, élhetsz győzelemben. Lehet, hogy nincs meg mindenre a válaszod. Lehet, hogy sok szellemi dolgot nem értesz még. De többnyire nem ezek miatt bukhatsz el, hanem azok miatt, amiket tudsz, és mégsem teszed meg.

Képzeld el, hogy éjszaka egy sötét, számodra ismeretlen ösvényen vagy a dzsungel közepén. A vezetődnél van egy lámpa, amivel megvilágítja a helyes utat. De te úgy döntesz, hogy egy másik úton mész tovább egyedül, a sötétben. Szerinted mi fog történni? Valószínűleg megbotlasz, és elesel. Bizonyára meg is fogsz sérülni.

Pontosan ugyanez történhet az Úrral való járásod során is. Ő tudja, mi vár rád, és elég világosságot ad ahhoz, hogy meg tudd tenni a következő lépést. Folyamatosan ebben a világosságban kell járnod ahhoz, hogy eljuss az úti célodig.

Talán nem tudod, miért vezet Isten azon az úton. Talán nem értesz mindent. De Isten a Szent Szelleme által kipótolja azt, amit nem tudsz. Gondoskodik arról, hogy győztes legyél, ha abban a megértésben, világosságban jársz, ami már a tiéd.

Jó dolog tanulni, új megértést szerezni. De ne felejtsd el, nem a hatalmas kijelentések hiánya okozza a legtöbb kudarcot, hanem he nem jársz azokban, amelyeket Isten már megadott neked. Legyél ezért hűséges azokban! Maradj azokban a kijelentésekben napról napra! Meglátod, nagyon jól fogod venni az akadályokat!

Igei olvasmány: 2 Péter 1:2-11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése