2016. május 20., péntek

Kenneth & Gloria Copeland

Szabad az átoktól

 

    Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ.   – Galata 3:13





    Ismered a történetet. A sátán kígyó formájában odament Ádám feleségéhez, megtévesztette őt, és rávette arra, hogy engedetlen legyen Isten iránt. Ádám, bár nem volt megtévesztve, követte Éva példáját.

    Akkor a sátánnak még nem volt semmi ereje. Kígyóként kellett közelítenie, nem is közvetlenül Ádámhoz, hanem a feleségéhez.

    Ádám ott állt, és azonnal kirúghatta volna a kertből. De nem tette. Inkább félredobta Isten parancsolatát, és azt tette, amit a sátán mondott neki… Ezzel a cselekedetével a sátánt tette meg urának.

    Azáltal, hogy térdet hajtott a sátánnak, Ádám átadta neki azt a hatalmat, amit Isten az embernek adott. A sátánt a föld törvénytelen urává tette. A dolgok rögtön megváltoztak. Egy ember törvényszegése által a halál minden emberre elhatott (Róma 5:12).

    A föld és a földön minden hirtelen átkozottá vált.

    ”Értem,” mondod, „és nekünk ez alatt az átok alatt kell élnünk az életünk hátralevő részében? Nem tudott Isten tenni valamit?”

    De tudott, és tett is! Elküldte Jézust. Jézus által megszabadított bennünket az átoktól (Galata 3:13).

    Abban a pillanatban, amikor Jézus Krisztust az életed Urává fogadtad, megszabadultál a sátán uralma alól. Meg lettél váltva az átoktól. Nem mondtam, hogy az átok eltűnt. Továbbra is létezik! Láthatod mindenhol, ha körülnézel. Most már azonban van választásod. Hatalmad van fölötte Jézus nevében, ezért ellen tudsz állni neki.

    Isten mindent megtett, amit a szeretet meg tud tenni. Elküldte Jézust, hogy megváltson az átoktól. A többi rajtad áll. Most birtokba kell venned, ami már a tiéd.

    Igei olvasmány: Róma 5:12-21

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése