2016. május 19., csütörtök

Napi Ige-,,.. senki sem törődik velem" (Zsoltárok 142:5)

Az emberek azért jönnek a gyülekezetbe, mert fényt és meleget keresnek.


Tudni akarják, hogy törődünk velük. A jó prédikáció és a zene lehet, hogy behozza őket, de a gondosan ápolt kapcsolatok miatt fognak újra meg újra visszajönni.
 Nagy tömegben is egyedül érezheted magad, még akkor is, ha te vagy az, aki a szeretetről prédikálsz, és ha minden istentiszteleteden elhangzik is a "köszöntsd a szomszédodat" felszólítás. Ha meg tudnánk tartani a 10%-át azoknak, akik bejönnek a gyülekezetünk ajtaján, akkor folyamatosan növekednénk. Azt mondod: "Nos, a Biblia arra tanít, hogy ha az ember barátokat szeretne, akkor barátságosnak kell mutatkoznia". Igaz, de az emberek magukkal hozzák a múltjuk sebeit, a jelenük küzdelmeit és a jövőjük miatti kimondatlan aggodalmakat. Azt akarják tudni: "Szeretni fogsz olyannak, amilyen vagyok, akkor is, ha nem felelek meg az elvárásaidnak, és nem változom olyan gyorsan, ahogyan szeretnéd?" Gyakran a merev struktúránk az, ami visszatartja őket. Lelkipásztor, ha hétfőn az foglalkoztat leginkább, hogy "hányan voltak a gyülekezetben tegnap?" - vizsgáld meg újra a szívedet! Lehet, hogy jobban érdekel a saját imázsod, mint az, hogy betöltsd az emberek szükségeit. Jézus azt mondta tanítványainak: "...titeket barátaimnak nevezlek..." (János 15:15).
Sok ember félénk, bizalmatlan és ziláltak a kapcsolatai.

Az a megbízatásunk, hogy "barátokká" formáljuk őket, nem csupán padmelegítőkké és pénzügyi támogatókká. A Szentírás azt mondja: "Egymás terhét hordozzátok..."(Galata 6:2), mert a megosztott teher könnyebb teher. Sokan azok közül, akik a gyülekezetbe jönnek, nem mély értelmű válaszokat keresnek, csak azt szeretnék érezni, hogy törődnek velük.
Ha ez megtörténik, akkor megnyílnak Isten szeretetének, és csodák veszik kezdetüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése