2017. június 24., szombat

Köszöntünk Szent Szellem!- ELKÉPZELHETETLEN ERŐ

"Annak pedig, aki verhetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb, hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk, a mibennünk munkálkodó erő szerint." (Efézus 3:20)

Keresztény irodalmi körökben nagyon gyakori a csodálatos imameghallgatások összegyűjtése, amelyek bizonyítják, hogy Isten "véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb, hogynem mint kérjük vagy el gondoljuk". Mivel abban az előjogban van részem, hogy láttam, amint az Úr imáinkra megdöbbentő csodákat tesz, most én is kísértést érzek, hogy elmondjam egyik tapasztalatomat annak illusztrálására, hogy hiszek a Szentlélek csodatévő hatalmában. Otthonom, egészségem és szolgálatom mind az ima közvetlen következménye. Egy híres televíziós evangelizátort megkérdezett a média, miért vezet méreg drága Mercedest. Mire így válaszolt: "Azt várják, hogy Hondával járjak?" Ő azt állította, olyan Istent szolgál, aki "mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk" - anyagi értelemben is.
Efézus 3:20 népszerű értelmezésével ellentétben Pál itt nem az imára adott válaszokról beszél, legyenek azok anyagi vagy lelki természetűek. Éppen ellenkezőleg: arról biztosít, hogy Isten sokkal többet meg tud tenni, mint amit valaha kérhetünk tőle. Imáinkon túlmutató válaszokat adhat, és olyan lelki áldásokkal lephet meg, amilyeneket ki sem tudnánk gondolni vagy kérni. Sok gyülekezetben töltöttem már napokat, éjszakákat, egész heteket közös imában az emberekkel, és úgy érzem, még csak a peremét sem érintettük annak, amit Isten az Ő Szentlelkének hatalma által tenni tudna értünk. A tudat, hogy a Mindenható csodálatos hatalma messze többet nyújthat, mint amit kérnénk vagy elgondolnánk, nem kell meggátoljon, hogy hittel elé vigyük kéréseinket, bármilyen hétköznapiak is azok. De nagyon fontos, hogy ne korlátozzuk be imáinkkal Isten munkáját az életünkben! Adjunk teret neki, hogy megmutathassa Szentlelkének erejét bennünk és általunk!
Például ahelyett, hogy azt kérnénk, tegyen képessé bennünket, hogy hetente egy embert hozzá vezessünk, imádkozzunk így: "Uram, használj munkádban engem lelki, érzelmi, fizikai és intellektuális képességeim teljes mértéke szerint!" Ahelyett, hogy azt kérnénk az Atyától, vegye el indulatosságunkat, imádkozzunk így: "Uram, tégy képessé, hogy teljes mértékig tükrözhessem szeretetteljes jellemedet!"
Imádság a mai napra
"Atyám, köszönöm, hogy többet teszel értem, mint amennyit valaha is kértem Tőled! Bár soha ne korlátoznám határtalan erődet korlátolt látásom miatt!"
Garrie F. Williams írása alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése