2016. október 8., szombat

Isten asztaláról-Varga László

  "Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben... tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát... Könyörüljetek azokon, akik kételkednek, mentsétek meg őket kiragadva a tűzből." (Júdás 20-23.)



Júdás apostolt (nem azt, aki elárulta Jézust, volt a tizenkét tanítvány között egy másik Júdás nevű is) nagyon elkeserítette az a sok, mai értelemben szektás tanítás, amely már az ő idejében is megjelent. Ezek ellen írta népies hangvételű, kemény levelét. Védeni próbálja Isten gyermekeit. Hűséges helytállásra, megmaradásra biztatja őket. Nagyon érdekes a gondoskodása azokról, akik hinnének, de gyengék a hitben. Akik keresik az igazságot, de kételkednek az apostoli tanítás teljes igazságában. Azt hinnénk, hogy egy ilyen kemény, ítélkező, kárhozattal fenyegető levélben őket is ítéletre vonja. De nem. Az apostoli szeretet itt is megmutatkozik. Aki hinne, de képtelen rá, arról tudja, Isten gyermeke, mert kopogtat az ajtón, csak még nem kapta meg a teljes hit ajándékát. Nem szabad elriasztani. Tudja, aki kopogtat, annak megnyittatik a kegyelem ajtaja. Milyen időszerű ez a biztatás! Talán neked is szükséged van erre, testvérem. Ha igen, keresd és kérd kitartóan a biztos, kételkedés nélkül való hitet. Ha te már megkaptad, fordulj szeretettel azok felé, akiknek szüksége van bizonyságtételedre.

Istenem, köszönöm, hogy Te nemcsak azokat szereted, akik biztos hittel követnek. Mindig könyörülettel fordulsz a gyengék felé. Én is gyenge vagyok, Atyám. Gyenge a hitem. A mostani élet nagy rohanásában még arra sincs erőm, hogy alaposan tanuljam tanításodat. Pedig jól érzem, sok kísértésem és gondom között milyen nagy szükségem van a hit biztos irányítására, Krisztus irgalmának határozott biztonságára. Rajtam is könyörülj, Atyám! Amire én magamtól képtelen vagyok, Szentlelkeddel erősítsd meg hitemet! Adj mellém biztos hitű testvéreket! Adj nekünk olyan lelkipásztort, aki érthető, bátorító igehirdetéssel hozzád vezet. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése