2016. november 20., vasárnap

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Töltsd be teljesen szolgálatodat!

     2.Tim. 4,5

Hivatal, hivatás, szolgálat - rokon értelmű szavak. A "hivatal"-hoz gőg, uralomvágy kapcsolódhat, mint azt a politikai életben látjuk.

A Biblia szolgálatról beszél. A hivatalt viselők szolgák, akik mások megbízásából végzik azt, amit mindenki nem végezhet.

Ha igazi szolgák, akkor Isten kegyelemből tekintélyt ajándékoz nekik az emberek előtt. Aki azonban büszkélkedik hivatalával, az bűnössé lesz Isten előtt, és az emberek megvetik.

Töltsd be szolgálatodat! Isten országában sokféle szolgálat van. Boldog az, aki saját feladatát felismeri, és csak azt végzi. Úgy van ez Isten országában, mint egy műhelyben. Sokféle szerszám van. A mester hol az egyiket veszi a kezébe, hol a másikat. A szerszám semmi, a mester minden. A templomban Isten minden papnak megszabta a maga feladatát.

Világosan fel kell ismernünk feladatunkat, és azt hűségesen el kell végeznünk. így munkálkodik Isten együtt velünk (Mk. 16,20).

Töltsd be teljesen szolgálatodat! Ne végezz félmunkát! Egész szíved legyen benne!

Mikor Márkot Pál és Barnabás az első missziói útra magával vitte, ő nem töltötte be teljesen szolgálatát. A vad, sziklás hegységek fenyegető veszélyei láttán visszafordult. Ez hiba volt.

Mennyi fél szolgálatot végeznek az emberek az Isten országa munkájában!

Az apostolok diakónusokat választottak, hogy az imádság és igehirdetés szolgálatát teljesen betölthessék. Érezték, hogy a gyülekezet külső dolgaival való foglalkozás szétforgácsolja erejüket, és emiatt az igehirdetés szenved kárt.

Minden mellékest hagyjunk, hogy fő feladatunkat teljesen betölthessük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése