2017. május 13., szombat

Andrew Wommack-Akik csak az Írásokról tudnak

Az írástudók és a farizeusok figyelték Jézust: gyógyít-e szombaton; hogy ily módon találjanak valamit, amivel vádolhatják. (Lukács 6:7)

Az írástudók a Szentírásokat másolták. Megőrizték a szájhagyomány útján terjedő törvényt és hűségesen lejegyezték az Ószövetségi írásokat. Ezsdrás egy írástudó volt a zsidók babiloni fogsága idején, istenfélő ember volt. Az írástudó hivatala értékes volt, mégis Jézus gyakran megfeddte kora írástudóit azért, mert túlléptek a feladatukon, az Írások másolásán. Hatalmas mennyiségű értelmezést gyűjtöttek össze, ami a hagyományokon alapult. Hozzátettek az Írásokhoz, ezzel pedig hatástalanították Isten Szavát (Márk 7:13.)

Az írástudók független társaság lettek a törvények értelmezői és a nép vezetői között. Néha még saját parancsolataikat is megkerülték (Máté 23:2-4.)

Jézussal is összetűzésbe kerültek, mivel Ő hatalommal tanított és elmarasztalta a külsődleges formalizmust, amit ők annyira kedveltek. (Máté 7:28,29.)

Pétert és Jánost üldözték (Apcsel 4:3-7) és részesei voltak István megkövezésének is. (Apcsel 6:12.) Bár az írástudók többsége Jézus ellen volt, néhányan azonban hittek benne. (Máté 21:15.)
Az írástudók külsőleg szentnek tűntek, azonban a szívük messze volt Istentől. Nem ismerték el Jézust Messiásuknak.

Ez velünk is megtörténhet, amikor mindent tudunk a Bibliáról, de megfeledkezünk az Istennel való személyes, intim kapcsolatunkról. A fejünk ismerettel lesz tele, amiről a Biblia azt mondja: “az ismeret felfuvalkodottá tesz”. (1 Korinthus 8:1.)

Büszkék, ítélkezők és követelődzők leszünk, mint az írástudók.
Nagyon fontos, hogy a szívünk lágy és befogadó legyen a Szent Szellem számára, ahogy az Isten Beszédét olvassuk. Gondolkozz azokon a dolgokon, melyeket érted tett ma és légy hálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése