2017. május 13., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Az én angyalom te előtted megy és bevisz téged... Ne imádd azoknak isteneit, hanem inkább döntsd le és törd össze bálványaikat!- 2Móz 23,23-24


Ezt az Igét azért mondta Isten, hogy az izraeliták az első pillanattól fogva tudják magukat mihez tartani, amikor a kanaánitákkal találkoznak. Isten ezt parancsolta: irtsátok ki a bálványokat! Halálos ellenségei legyetek a pogányok bűnös üzelmeinek!

Ebben a parancsban fontos tanítás van számunkra a bűn elleni harcra nézve. Éppen úgy vonatkozik ez az első érintkezésre: legyetek halálos ellenségei!

Felmerülnek bennünk tisztátalan gondolatok, s azt akarják, hogy foglalkozzunk velük. Azonnal nézzünk Jézusra, hitünk elkezdőjére és bevégezőjére, és mondjuk neki: "Uram! Látod, milyen gonosz gondolatok támadtak bennem. Irtsd ki őket"! A gonosz gondolatok úgy elpusztulnak, mint a baktériumok a napsugártól. Mennyi baj származott már abból, hogy a bűnnel való találkozás első pillanatában nem léptünk fel ellenségként! Némelyek ezt a mulasztást később keservesen megsiratják.

Isten egykor ezt a parancsát ezekkel a szavakkal vezette be: "Az én angyalom előtted megy, és bevisz téged". Arra akarta emlékeztetni Izraelt, hogy angyalai által Ő maga van ott, mint segítő.

Ez számunkra is igen jelentős. A harcban nem vagyunk egyedül. Velünk van Megváltónk, Akiről az 1.Ján 4,4 ezt mondja: "nagyobb az, Aki bennetek van, mint az, aki a világban van".

Ezért tehetetlenségünk tudata sohase tartson vissza bennünket attól, hogy a harcot az erősebb ellenséggel szemben Jézus nevében azonnal felvegyük.

Legyetek halálos ellenségei a bűnnek az első pillanattól kezdve!

"Erőnk magában mit sem ér, mi csakhamar elesnénk, De küzd értünk a hős vezér, kit Isten rendelt mellénk. Kérdezed: ki az? Jézus Krisztus az, Isten szent Fia; az ég és föld Ura; Ő a mi diadalmunk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése