2017. május 21., vasárnap

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

,,Júda ezt mondta atyjafiának, Simeonnak: Jer velem..., hogy hadakozzunk a Kananeus ellen.,,
-Bír 1,3


Jó példa! Isten parancsára Júda megkezdi a kanaániták elleni harcot. Júda gyengének érzi erre egyedül magát, testvéréhez Simeonhoz fordul, és segítségét kéri. 

Fontos tanítás ez a bűn elleni harcunkra nézve. Vannak lelkek, akiket a magános eredménytelen harcban a bú emészt. Legfőbb ideje, hogy társat keressenek a harcra és imádkozásra, aki előtt szívüket kiönthetik! Júda Simeonhoz folyamodott. Ő állt hozzá bensőleg a legközelebb.

Nem úgy van-e, hogy az emberek mindenfelé barátsági szerződéseket kötnek üzleti és politikai vállalkozások véghezvitelére? Mennyivel inkább így kell nekünk, Isten gyermekeinek tennünk, akiknek soraiban testvéri szeretet és hűség is található. 
Az Úr Jézus ezt mondta: "Ha a földön közületek ketten egyetértenek bármely dologban, amit kérni akarnak, megadja nékik azt az én mennyei Atyám". (Mt 18,19)

Jakab pedig így szól: "Valljátok meg bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért"! (5,16)

Amint Júda azt mondta Simeonnak, hogy a hatalmas kanaánitákat egyedül nem bírja legyőzni, úgy mi is megvallhatjuk az általunk választott és megbízhatónak ismert testvérünknek ezt: Itt és itt nincs erőm a győzelemre.

Ha az ember becsületesen szembeáll az ellenség túlerejével, ha térdet hajtva közösen felveszi a harcot, akkor csodálatos módon megtapasztalja, amit a 133. zsoltár mond: ímé, mily jó és mily gyönyörűséges, amikor együtt lakoznak az atyafiak... Csak oda küld áldást az Úr és életet örökké!

Mennyei Urunk iránti engedelmességgel vállaljuk a szent harcot a szívünkben lévő kanaánita maradványok ellen, szeretettel és könyörgéssel álljunk egymás mellett, míg az Isten akarata szerinti győzelmet el nem érjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése